EnergiWatch

Analytikere: Om kort tid kan der blive mangel på olie

Ifølge Rystad Energy og DNB Markets har olieindustrien skåret så meget i investeringer og produktionsplaner, at selskaberne kan få svært ved at levere den tilstrækkelige mængde olie, som efterspørges.

Foto: PR / Equinor / Kjetil Alsvik/Digital

Den globale krise i olieindustrien med store nedskæringer i investeringer og aktiviteter kan allerede om få år gør det svært for industrien at levere tilstrækkelige mængder olie, der efterspørgses.

Det vurderer bl.a. analysehuset Rystad Energy , der også forventer, at olieprisen vil stige til omkring 68 dollar per tønde for at balancere markedet, hvor der lige nu flyder mere olie, end der er behov for, og som på et tidspunkt sendte prisen for en tønde ned i 15 dollar.

Rystad anslår ifølge nyhedsmediet E24, at den globale olieefterspørgsel vil være oppe på 105 mio. tønder olie om dagen inden 2025. Med de store nedskæringer i industriens investeringer kan det medføre et underskud i markedet på fem mio. tønder dagligt i 2015, vurderer Rystad.

Men kuttene i investeringer og aktivitet i oljebransjen kan gi et underskudd i markedet på fem millioner fat per dag i 2025, anslår Rystad Energy.

Olieanalytikere i DNB Markets, Helge André Martinsen i DNB Markets, mener, at der vil være underskud på olie allerede i august i år, fordi Opec og Rusland har skåret produktionen med 9,7 mio. tønder olie om dagen, ligesom en række olieselskaber har reduceret deres produktionsplaner for 2020.

Olieindustrien står sårbart midt i sin anden storkrise på seks år 

Krise tvinger Equinor til milliardbesparelser 

Rapport: Nordsøens olieindustri hænger i tynd tråd 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs