Rapport: Nordsøens olieindustri hænger i tynd tråd

Store olieselskaber ventes at sløjfe deres investeringsplaner for at komme helskindet gennem den økonomiske modvind, der ventes at halvere omsætningen fra oliesalget.
Foto: PR / Archer
Foto: PR / Archer
AF RITZAU FINANS

Olie- og gasindustrien i Nordsøen hænger i en tynd tråd, viser ny rapport, efter at de globale oliemarkeder har ramt de laveste niveauer i 18 år oven i den britiske økonomiske krise.

Det skriver The Guardian.

I rapporten, der er foretaget af OGUK, fremgår det, at investeringer i Nordsøens olie- og gasindustri ventes at falde med en tredjedel som følge af markedskollapset. Industrien beskæftiger 250.000 medarbejdere i Storbritannien.

Store olieselskaber ventes at sløjfe deres investeringsplaner for at komme helskindet gennem den økonomiske modvind, der ventes at halvere omsætningen fra oliesalget.

Det kan betyde et fald i olieboringsaktiviteten og dermed resultere i tabt omsætning for de selskaber, der opretholder olieriggene.

Deirdre Michie, der er topchef i OGUK, siger til The Guardian, at oliepriskollapset, der er kommet efter en af de værste nedgange i Storbritanniens historie, har efterladt den britiske olieindustri i en tynd tråd.

"Vi arbejder allerede med vores medlemmer for at forstå de udfordringer, som selskaberne står foran i disse unikke og ekstremt foruroligende tider," siger hun til The Guardian.

Marts bød på det mest drastiske olieprisfald i 30 år, forklarer Ross Dornan, der har skrevet rapporten. Det er endnu uvist, hvordan markedet vil udvikle sig, alt imens omfanget af coronavirusset udvikler sig dag for dag, tilføjer han.

Semco Maritime er ramt af både kollaps i olieprisen og coronavirus

Equinor nedsætter corona-krisehold 

Den perfekte storm får norske olieselskaber til at droppe udbytte og barbere budgetter 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs