EnergiWatch

Rapport: Nordsøens olieindustri hænger i tynd tråd

Store olieselskaber ventes at sløjfe deres investeringsplaner for at komme helskindet gennem den økonomiske modvind, der ventes at halvere omsætningen fra oliesalget.

Foto: PR / Archer

Olie- og gasindustrien i Nordsøen hænger i en tynd tråd, viser ny rapport, efter at de globale oliemarkeder har ramt de laveste niveauer i 18 år oven i den britiske økonomiske krise.

Det skriver The Guardian.

I rapporten, der er foretaget af OGUK, fremgår det, at investeringer i Nordsøens olie- og gasindustri ventes at falde med en tredjedel som følge af markedskollapset. Industrien beskæftiger 250.000 medarbejdere i Storbritannien.

Store olieselskaber ventes at sløjfe deres investeringsplaner for at komme helskindet gennem den økonomiske modvind, der ventes at halvere omsætningen fra oliesalget.

Det kan betyde et fald i olieboringsaktiviteten og dermed resultere i tabt omsætning for de selskaber, der opretholder olieriggene.

Deirdre Michie, der er topchef i OGUK, siger til The Guardian, at oliepriskollapset, der er kommet efter en af de værste nedgange i Storbritanniens historie, har efterladt den britiske olieindustri i en tynd tråd.

"Vi arbejder allerede med vores medlemmer for at forstå de udfordringer, som selskaberne står foran i disse unikke og ekstremt foruroligende tider," siger hun til The Guardian.

Marts bød på det mest drastiske olieprisfald i 30 år, forklarer Ross Dornan, der har skrevet rapporten. Det er endnu uvist, hvordan markedet vil udvikle sig, alt imens omfanget af coronavirusset udvikler sig dag for dag, tilføjer han.

Semco Maritime er ramt af både kollaps i olieprisen og coronavirus

Equinor nedsætter corona-krisehold 

Den perfekte storm får norske olieselskaber til at droppe udbytte og barbere budgetter 

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs