Noreco-formand om oliestop: "Det må de jo gøre, som de vil"

Det norske olieselskab Noreco ser så mange muligheder i de eksisterende felter, at formand Riulf Rustad ikke bekymrer sig synderligt om et muligt forbud mod at lede efter olie og gas i den danske del af Nordsøen. Det siger han til Børsen.
Foto: PR / Noreco
Foto: PR / Noreco
AF NIKLAS KRIGSLUND, SHIPPINGWATCH

Det norske olieselskab Noreco, som satser stort på Danmark, bekymrer sig ikke om et muligt stop for nye efterforskninger i den danske del af Nordsøen.

Formand Riulf Rustad siger, at der stadig er så meget værdi i de eksisterende felter, at et eventuelt forbud mod at lede efter olie og gas ikke vil få den store betydning for hans selskab.

Det siger han til Børsen.

"Der eksisterer masser af olie- og gasfund i Danmark, som ikke er udviklet færdig. Så vi tror, der er vældig meget at gøre på eksisterende fund, om så politikerne bestemmer sig for, at de ikke tillader nye runder af efterforskning. Det må de jo gøre, som de vil. Vi forholder os til de nuværende rammebetingelser, og hvis der kommer en ændring, må vi tage bestik af den, når den kommer. Jeg mener, der er masser at udvikle på, som allerede er fundet," siger han.

Noreco købte sidste år Shells andel af Dansk Undergrunds Consortium for 12 mia. kr. og blev dermed en af de store spillere på det danske oliemarked, hvor franske Total dominerer efter sit opkøb af Maersk Oil i 2017.

Forbuddet mod efterforskning efter olie og gas fra 2055 blev foreslået af SF og Radikale Venstre mandag.

"Jeg vil være stolt over at være med til at sætte en stopper for det danske olieeventyr. Ikke fordi jeg ikke godt ved, at vi har haft masser af gavn og glæde af de indtægter, det har givet, men fordi vi er på vej mod en fossilfri fremtid. Og der er det jo altså vores ansvar nu at træffe de beslutninger, som gør, at vi kommer der hen hurtigst muligt. En af måderne at gøre det på er ved at stoppe nye tilladelser til udvindinger i Nordsøen," sagde radikales Morten Østergaard til DR.

Danmark holder i øjeblikket sin ottende udbudsrunde i Nordsøen. Her har Total, Lundin, MOL Group og Ardent Oil alle budt ind.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie Shippingwatch)

SF og Radikale bakker fortsat op om olie- og gasudvinding

Dyrebare danske dråber drypper fra et felt i forfald

Noreco hyrer ny finansdirektør

Noreco gennemfører stort opkøb hos Shell 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs