EnergiWatch

SF og Radikale bakker fortsat op om olie- og gasudvinding

Selv om SF og De Radikale beder regeringen om at sige nej til ansøgninger om udvinding i Nordsøen, bakker begge støttepartier stadig op om, at Tyra-feltet kan producere olie og gas i yderligere 25 år. Enhedslisten og Alternativet ønsker et fuldstændigt stop allerede nu.

Den 3. september var der indkaldt til doorstep i forbindelse med, at forhandlingerne om en ny klimalov var blevet sat i gang. Den efterhånden to år gamle Nordsø-aftale spøger imidlertid fortsat i kulissen, og nu er arbejdet for alvor i gang med et af aftalens store tiltag: genopbygningen af Tyra-feltet. | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringens to støttepartier De Radikale og SF har begge ændret synspunkt i forhold til, om 8. udbudsrunde er en god ide. Mens partierne var med til at sætte udbuddet i søen, ønsker begge det nu sløjfet helt.

Danmark må gå forrest og udfase de fossile brændsler. Derfor giver det ingen mening at forlænge tilladelserne helt frem til 2055, lyder det fra begge partier.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs