EnergiWatch

Atlantic Petroleum får tæsk på børsen efter lang suspendering

Det færøske olieselskab styrter mod bundne efter genoptagelsen af handlen med aktien.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria/seattlepi.com

Aktien i det færøske olieselskab Atlantic Petroleum får massive kursklø på børsen, efter at handlen med aktien er blevet genoptaget mandag morgen efter en længere børspause.

Omkring 40 minutter efter handelsstart dratter aktien 46,6 pct. til 4,22 kr. på den københavnske fondsbørs. Da Atlantic senest blev handlet den 22. maj skete det til 7,90 kr. for en aktie.

Mandagens genoptagelse af handlen kommer efter mere end tre måneder, hvor aktien har været suspenderet på grund af manglende tillid til, at det færøske olieselskab levede op til børsens regler.

"Det er en overordnet vurdering, i forhold til at vi i øjeblikket ikke har tiltro til, at selskabet dels kan oplyse alle de informationer, det skal til markedet, og dels at selskabet ikke kan opfylde reglen om kapacitet til at formidle information til markedet," sagde Jakob Kaule, der er ansvarlig for overvågning hos Nasdaq Copenhagen, den 22. maj til Ritzau Finans.

Atlantic er siden blevet idømt den største bøde, der nogensinde er blevet givet på den danske børs. Berlingske Business skrev tidligere på ugen, at bøden var på omkring 1 mio. kr., eller hvad der svarer til omkostningerne ved at være børsnoteret i to år.

Olieselskabets seneste regnskab viste et negativt resultat før skat på 18,8 mio. kr. mod et minus på 0,7 mio. kr. i samme periode året før.

Færøsk olieselskab genoptages i handelen efter lang suspension

Atlantic Petroleum idømmes største bøde nogensinde på Fondsbørsen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere