EnergiWatch

Aker BP når omsætning på en mia. dollars

Norske Aker BP omsatte i tredje kvartal for en mia. dollars og fik et samlet resultat på 125 mio. dollars efter skat, viser regnskabet for kvartalet. Stigende olie- og gaspriser hjalp til på resultatet.

Foto: Aker BP

Det norske olieselskab Aker BP omsatte for én mia. dollar i tredje kvartal, svarende til en stigning på mere end 400 mio. dollars sammenlignet med samme periode sidste år, viser regnskabet fredag.

Virksomhedens omsætning i tredje kvartal var godt hjulpet på vej af de stigende priser på olie og gas, som har været kendetegnende for 2018.

Prisen for en tønde olie lå i gennemsnit på 78 dollars mod 55 dollars i samme kvartal sidste år, ligesom prisen på en standardkubikmeter naturgas er steget fra 0,2 til 0,3 dollars i perioden, svarende til en stigning på 50 procent.

Fremgangen i virksomhedens samlede resultat er dog markant mindre, og efter en skatteregning på 365 mio. dollars lyder Aker BP's samlede indtjening på 125 mio. dollars for kvartalet mod 112 mio. dollars i samme periode sidste år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs