EnergiWatch

Aker BP når omsætning på en mia. dollars

Norske Aker BP omsatte i tredje kvartal for en mia. dollars og fik et samlet resultat på 125 mio. dollars efter skat, viser regnskabet for kvartalet. Stigende olie- og gaspriser hjalp til på resultatet.

Foto: Aker BP

Det norske olieselskab Aker BP omsatte for én mia. dollar i tredje kvartal, svarende til en stigning på mere end 400 mio. dollars sammenlignet med samme periode sidste år, viser regnskabet fredag.

Virksomhedens omsætning i tredje kvartal var godt hjulpet på vej af de stigende priser på olie og gas, som har været kendetegnende for 2018.

Prisen for en tønde olie lå i gennemsnit på 78 dollars mod 55 dollars i samme kvartal sidste år, ligesom prisen på en standardkubikmeter naturgas er steget fra 0,2 til 0,3 dollars i perioden, svarende til en stigning på 50 procent.

Fremgangen i virksomhedens samlede resultat er dog markant mindre, og efter en skatteregning på 365 mio. dollars lyder Aker BP's samlede indtjening på 125 mio. dollars for kvartalet mod 112 mio. dollars i samme periode sidste år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs