EnergiWatch

Equinor køber stort britisk oliefelt med Ørsted-forbindelser

Det store uudnyttede oliefelt Rosebank får endnu en gang ny ejer. Norske Equinor overtager operatøransvaret fra amerikanske Chevron.

Foto: Foto: Harald Petersen/Equinor

Et af de største, uudnyttede felter på den britiske sokkel, Rosebank-feltet i området West of Shetland, får ny hovedejer. Det står klart, efter norske Equinor har købt amerikanske Chevrons ejerandel i feltet på 40 procent.

For Equinor er der tale om et comeback i feltet, som man solgte sig ud af tilbage i 2012 – før oliepriskollapset. Køber dengang var østrigske OMV, der måtte slippe mellem 2,6 og 3,1 mia. dollar for Rosebank-projektet og Schiehallion-feltet, der også var en del af handlen på det tidspunkt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs