EnergiWatch

Ny stor rigordre til Semco i Norge

Semco har vundet en ordre på en beboelsesrig, der skal arbejde for Maersk Oil i Nordsøen. Selskabet vil ikke sætte beløb på ordren, men kalder den vigtig.

Semco har fået en ny ordre på at opgradere beboelsesriggen Flaotel Victory.

Opgaven er vigtig for Semco, skriver Esbjerg-selskabet i en pressemeddelelse og ønsker ikke at oplyse ordrens størrelse i kroner og øre. Omfanget målt i beskæftigelse er, at ti personer er i gang med at planlægge opgaven. Når opgaven skal udføres, vil den beskæftige 150 mand i en måned, der skal arbejde på 70 projekter under opgraderingen af riggen.

Opgraderingen af riggen går i gang i begyndelsen af juni i år og skal udføres for ejeren Floatel International. Arbejdet skal gøre riggen klar til en opgave for Maersk i den britiske del af Nordsøen.

"Vi er glade for, at Floatel International har valgt os til opgaven. Ordren har stor betydning for Semco Maritimes rig-værft på Hanøytangen. Samtidig viser ordren, at den øgede aktivitet på markedet for rig-opgraderinger, som begyndte i 2. halvår af 2017, fortsætter. Det er bestemt positive signaler, der giver grundlag for optimisme i markedet," siger Senior Vice President Lars Skov, Semco Maritime Rig Projects i meddelelsen.

Vestas, Siemens Gamesa, Ørsted, Vattenfall og mange flere samler kræfterne i ny organisation

Bladt vinder kontrakt på transformerstation til havmøllepark

Semco venter stigende omsætning igen efter fem års tilbagegang

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs