EnergiWatch

Stort minus sender Atlantic Petroleums egenkapitalen dybere i rødt

Selvom tallene er skrevet med rødt på bundlinjen efter årets første tre kvartaler, forventer Atlantic Petroleum stadig, at man ved årets udgang har forvandlet farven til sort.

Foto: PR.

Atlantic Petroleum lavede et stort underskud i tredje kvartal, som sender selskabets egenkapital ud i et endnu mere negativt terræn.

Det fremgår af det færøske olieselskabs regnskab for tredje kvartal.

Selskabet, som er uden indtægter for tiden og faktisk har en negativ omsætning, lavede et negativt driftsresultat (EBIT) på 14,4 mio. kr., og på bundlinjen blev der tabt 16,0 mio. kr. efter skat. Det sender den samlede bundlinje for årets første tre kvartaler ned på minus 9,6 mio. kr.

Dermed var egenkapitalen nede på minus 90,2 mio. kr. ved udgangen af tredje kvartal og bankgælden oppe på 68,3 mio. kr.

Til gengæld har Atlantic Petroleum i november modtaget 17,4 mio. kr. af de norske myndigheder i skatterefusion, og derfor fastholder selskabet sin forventning om et plus på bundlinjen i 2017.

Atlantic Petroleum udpegede sidste uge Graeme Fawcett som ny midlertidig topchef. Hans opgave bliver at evaluere selskabets strategiske muligheder, inklusive opkøb eller et frasalg af virksomheden.

Graeme Fawcett afløser fredag Ben Arabo, der sagde op i slutningen af september, da han havde fundet et andet job.

Atlantic Petroleum udpeger direktør: Han skal se på salg af selskabet

Færøsk olieboss skal være topchef for ombrust bank

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere