EnergiWatch

Bureaukrati vil æde effektivisering i fjernvarmen op

En række af landets største fjernvarmeselskaber tordner mod regeringen, fordi en ny aftale om at effektivisere sektoren kommer til at kræve store investeringer i ny it og konsulenter.

Foto: Presse

Regeringens ønske om at effektivisere og strømline den kollektive varmeforsyning står til at blive dyr omgang for landets fjernvarmeselskaber og for forbrugerne. Det skriver dagbladet Børsen torsdag og henviser til, at sidste års politiske aftale mellem den daværende Venstre-regering, Socialdemokratiet, De Radikale, SF og De Konservative, som skulle effektivisere driften af selskaberne med 115 mio. kr. frem mod 2020, koster dyrt i blandt andet nye it-systemer.

Ifølge Dansk Energi, Dong og en række andre fjernvarmeselskaber koster det nemlig mindst 100 mio. kr. blot for Dong at realisere og dokumentere besparelserne, fordi man er nødt til at investere i it-systemer, konsulenter og bureaukrati. Det skyldes blandt andet, at aftalen fører krav om yderligere datadokumentation med sig. Koncerndirektør i Dong Energy og administrerende direktør for kraftværksdivisionen Thermal Power, Thomas Dalsgaard, siger i Børsen at "forslaget  fører til unødigt nyt bureaukrati, som risikerer at æde besparelserne op."

"Det giver ikke mening, at der skal indføres yderligere administrative byrder, som vil påføre de centrale kraftvarmeværker og dermed varmekunderne store unødige omkostninger frem mod 2020," uddyber han til avisen.

Han har sammen med fjernvarmeselskaberne Hofor, Fjernvarme Fyn, Aalborg Energi Holding, Verdo samt Bornholms Energi og Forsyning klaget til energiminister Lars Christian Lilleholt (V) over aftalen, og her kalder man blandt andet de kommende krav for en "misfortolkning af den politiske aftalte."

Ministeren siger til Børsen, at man "naturligvis ikke (skal, red.) pålægge selskaberne at indberette data, hvis deres omkostninger forbundet med at indberette data overstiger gevinsten ved at få data."

Topchef i Dong havde årelang dobbeltrolle i monopolselskab Nordjyder revser tosset afgift Viborg tror på Apple-varme efter Facebook-kendelse 300.000 varmekunder slipper for stort rentesmæk 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs