Dong entrerede fondsbørsen med et brag

Ved middagstid er værdien af Dong Energy steget til 108 mia. kr. Allerede efter et minuts handel var der en umiddelbar gevinst på 6,8 pct. til de nye aktionærer.
Foto: Jens Dresling, Polfoto
Foto: Jens Dresling, Polfoto
RITZAU FINANS / MAZ PLECHINGER

Med et kursplus på godt 10 pct. straks fra børsåbningen til 259,20 kr. træder nynoterede Dong Energy ind på torsdagens ellers lidt begivenhedsløse børsscene som indehaveren af dagens altoverskyggende hovedrolle, der fremstår i et særligt grønt skær på baggrund af et C20 Cap-indeks, der torsdag middag er faldet 1,0 pct. til 1037,17.

Før børsåbningen meddelte Dong, at de udbudte aktier blev prissat til 235 kr. per aktie eller lidt under midten af udbudsintervallet på 220-255 kr. 10 pct. af de solgte aktier er købt af private investorer, mens de resterende 90 pct. er gået til institutionelle investorer både herhjemme og i udlandet.

Udbudskursen værdisætter Dong til 98,2 mia. kr., som med den efterfølgende kursudvikling er steget til 108 mia. kr.

Med den flotte interesse for den nye energiaktie og den høje markedsværdi stiler Dong mod en plads i C20-indekset, og hvis fondsbørsen vælger at anvende den såkaldte fast track-regel for optagelse i indekset, kan Dong meget snart blive en del af eliteindekset, der i givet fald vil tælle 21 aktier, men kun 20 selskaber, fordi Mærsk er repræsenteret med både en A- of en B-aktie.

"Selvfølgelig bliver det en C20-aktie, når man tager størrelsen af den i betragtning. Så der er ikke nogen tvivl om, at den kommer ind på et eller andet tidspunkt. Vi har også noget, der hedder fast track, så den kan i princippet komme ind før. En ting er i hvert fald sikkert: Det bliver spændende at følge, hvornår Dong kommer ind i C20," siger børschef hos Nasdaq OMX, Bjørn Sibbern, til Ritzau Finans.

I løbet af formiddagen har Goldman Sachs oplyst, at storaktionæren har nedbragt sin ejerandel i Dong til 13,39 pct. fra 14,7 pct.

Det skal dog i den forbindelse bemærkes, at den amerikanske investeringsbank har lånt 5.375.813 aktier i Dong i henhold til en aktielånsaftale indgået i forbindelse med tegningsgaranternes overallokering af aktier. Såfremt overallokeringsretten ikke udnyttes fuldt ud, leveres den uudnyttede del tilbage til Goldman Sachs. Derudover har Seas-NVE har reduceret sin ejerandel til 9,61 pct. fra 10,82 pct., oplyser forsyningsselskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også