EnergiWatch

Eon vil sende kul, olie og atomenergi på børsen

Tyskerne vil hælde al den sorte energi og atomkraft over i et selvstændig butik og indtroducere det på børsen til næste år, skriver Financial Times.

Foto: Niels Hougaard

Tysklands største energiselskab Eon har udmeldt, at selskabets afdeling for fossile brændstoffer og atomenergi skal udskilles fra resten af forretningen og gøres til et selvstændigt selskab. Til gengæld vil Eon fokusere på bæredygtig energi. Skiftet sker samtidig med udmeldinger om nye kæmpe nedskrivninger på 4,5 mia. euro fra Eons side.

Det skriver Financial Times.

"Vi er overbevist om, at ved at skabe to selvstændige selskaber, hver med en særlig profil og mission, vil vi bedst muligt kunne sikre vores medarbejderes job. Vores nye strategi er derfor ikke et job-nedskæringsprogram, udtaler Johannes Teyssen, topchef i Eon," ifølge Financial Times.

Vestas-kunde sender havpark på kraftig slankekur

Det nye, udskilte selskab vil efter planen blive børsnoteret og vil komme til at indeholde Eons aktiviteter indenfor udforskning og udvinding, konventionelle brændstofkilder og selskabets afdeling for global handel med energi. Det udskilte selskab ventes at have omkring 20.000 medarbejdere, mens Eon selv vil bevare omkring 40.000 medarbejdere.

Børsnoteringen ventes ifølge Eon at finde sted i 2015.

E.ON sælger sig ud af to amerikanske vindparker

Ifølge Eons ledelse sker opsplitningen af selskabet fordi Eons eksisterende forretningsmodel ikke længere kan håndtere de dramatisk ændrede vilkår på de globale energi-markeder.

Samtidig med nyheden om opdelingen af selskabet i to dele, meddelte Eon, at man venter yderligere nedskrivninger i 2014 på 4,5 mia. euro, primært på selskabets aktiviteter i Sydeuropa. Selskabet har tidligere nedskrevet for 700 mio. euro i 2014. Nedskrivningerne vil føre til at Eon vil få et markant underskud i år.

Dong-partner i dyb økonomisk krise

Avis: Politikere vil skrotte nulafgift til elbiler

Energigiganter lobbyer EU for kvart milliard

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs