EnergiWatch

Frit brændselsvalg på vej til 50 barmarksværker

Tusindvis af danskere vil kunne spare tusindvis af kroner på deres varmeregning.

Foto: Presse

Danskere, der modtager varme fra et af de 50 såkaldte barmarksværker, kan se frem til at spare tusindvis af kroner.

Regeringen lægger nemlig op til, at barmarksværkerne skal frigøres fra tvangsbindingen af naturgas til fordel for biomasse.

"Nu giver vi yderligere 50 barmarksværker frit brændselsvalg, og det har tidligere givet markant lavere varmeregninger i nogle af yderområderne. Her er der eksempler på, at nogle varmekunder betaler en helt urimeligt høj pris," siger socialdemokraternes energiordfører, Jens Joel, til DR Nyheder.

De fleste barmarksværker ligger i Midt- og Nordjylland. De har i gennemsnit tilsluttet 250 forbrugere. På landsplan er cirka 18.000 forbrugere tilsluttet barmarksværkerne.

Ifølge Dansk Fjernvarme kan varmeforbrugerne se frem til en lavere varmeregning på flere tusinde kroner.

Som en del af energiforliget i 2012 fik 35 barmarksværker lov til at droppe naturgassen, og det skal have skåret mere end 6.700 kroner af varmeregningen.

"Det har været en kæmpe succes, så det er uden tvivl en medicin, der virker, og som både kommer forbrugerne, de små bysamfund og den grønne omstilling til gode," siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme.

"Hvor meget den enkelte forbruger kommer til at spare, er svært at sige nøjagtigt. Det afhænger af det enkelte værk, men vi vurderer, at besparelserne kan blive helt op til 5.000 kroner om året," siger han om de 50 værker, der er del af regeringens nye forslag.

Regeringen lægger ifølge DR i morgen tirsdag en model frem for forligskredsen, hvor forslaget om de 50 barmarksværker er med.

Sukkerproducent pauser egne naturgasplaner

Prisen på fjernvarme falder

E.ON har bundet fjernvarmekunder ulovligt

Varmeudgifter er blevet til et lotterispil hos barmarksværkerne

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs