EnergiWatch

Tjekkisk energiselskab afkræves 100 pct. udlodning

Den tjekkiske regering kræver udbetaling af hele nettoresultatet i det statsejede energiselskab CEZ.

Foto: Colourbox

En udlodning på 100 pct. af det realiserede nettoresultat hos det tjekkiske energiselskab CEZ kan være på vej til selskabets aktionærer. Det er i hvert fald, hvad der er blevet foreslået af selskabets storaktionær, den tjekkiske regering, som kontrollerer 70 pct. af aktierne i selskabet.

Forslaget blev fremført af den tjekkiske finansminister Andrej Babis til mediet Hospodarske Noviny, og efterfølgende har en talsperson fra regeringen bekræftet, at det vil foreslå en udlodning af hele sidste års overskud, ifølge Bloomberg News.

Dermed kan staten opnå en udbetaling på 25 mia. tjekkiske koruna - svarende til 6,8 mia. kr. - i år, ifølge Babis. Tidligere har CEZ haft en politik om udlodning af 50-60 pct. af overskuddet.

Forventningerne om det store udbytte har mandag bragt den tjekkiske energi-aktie i toppen af det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 5,3 pct.

Britiske energikæmper kæmper mod kulegravning

V-veteraner kritiserer Løkkes ja til russisk gasledning

Thorning og Ban Ki-moon besøger Grønland

Ukrainsk leder opfordrer EU til energiuafhængighed

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs