Thorning og Ban Ki-moon besøger Grønland

Thorning og FN's general sekretær skal i denne uge se på klimaforandringer i Grønland.
AF RITZAU

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er sammen med formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, vært for et besøg i Grønland af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, i denne uge.

Under besøget vil Ban Ki-moon, Helle Thorning-Schmidt og Aleqa Hammond få mulighed for at se konsekvenserne af klimaforandringerne og deres påvirkning af det arktiske miljø.

De tre ledere skal i den forbindelse også se de afledte effekter for befolkningen i Arktis, som er særligt afhængige af naturen og klimaet.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Besøget er en optakt FN’s klimatopmøde den 23. september 2014 i New York, der netop skal ledes af Ban Ki-moon. Det sker som led i, at der i år bliver holdt en lang række klimamøder i FN-regi.

Alt sammen skal efter planen ende med en større aftale ved COP 19 i Paris 2015 om, hvordan verdenssamfundet kommer den globale opvarmning og C02-udledningen til livs. På topmødet i New York forventes det, at alle lande præsenterer deres nationale mål og ambitioner.

Klimatopmødet i New York får desuden et centralt dansk islæt. DR's meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard er således en af 10 tv-meteorologer fra forskellige egne af verden, der skal bidrage med deres viden på FN-topmødet.

Hver meteorolog skal fremlægge klimaets tilstand i deres verdensdel, som prognoserne siger, det vil blive i 2050. Jesper Theilgaard skal fortælle om klimaets tilstand i Danmark og Nordeuropa generelt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs