EnergiWatch

Thorning og Ban Ki-moon besøger Grønland

Thorning og FN's general sekretær skal i denne uge se på klimaforandringer i Grønland.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er sammen med formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, vært for et besøg i Grønland af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, i denne uge.

Under besøget vil Ban Ki-moon, Helle Thorning-Schmidt og Aleqa Hammond få mulighed for at se konsekvenserne af klimaforandringerne og deres påvirkning af det arktiske miljø.

De tre ledere skal i den forbindelse også se de afledte effekter for befolkningen i Arktis, som er særligt afhængige af naturen og klimaet.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Besøget er en optakt FN’s klimatopmøde den 23. september 2014 i New York, der netop skal ledes af Ban Ki-moon. Det sker som led i, at der i år bliver holdt en lang række klimamøder i FN-regi.

Alt sammen skal efter planen ende med en større aftale ved COP 19 i Paris 2015 om, hvordan verdenssamfundet kommer den globale opvarmning og C02-udledningen til livs. På topmødet i New York forventes det, at alle lande præsenterer deres nationale mål og ambitioner.

Klimatopmødet i New York får desuden et centralt dansk islæt. DR's meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard er således en af 10 tv-meteorologer fra forskellige egne af verden, der skal bidrage med deres viden på FN-topmødet.

Hver meteorolog skal fremlægge klimaets tilstand i deres verdensdel, som prognoserne siger, det vil blive i 2050. Jesper Theilgaard skal fortælle om klimaets tilstand i Danmark og Nordeuropa generelt.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs