Mystik om Möger-bud

Har regeringen fravalgt et højere bud på DONG Energy for bevidst at gå efter en aftale med finanskæmperne ATP, PFA og den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.
PensionDanmark-direktør Torben Möger | Foto: Mik Eskedstad
PensionDanmark-direktør Torben Möger | Foto: Mik Eskedstad
AF MICHAEL STENVEI OG MARTIN FLINK

Det er spørgsmålet, fordi finansminister Bjarne Corydon (S) i forbindelse med salget af en bid af den statsejede energigigant nu rapporteres at  have modtaget et højere bud fra pensionsselskabet PensionDanmark.

"PensionDanmark har også budt. Og det bud var højere," fortæller en kilde tæt på DONG-salget til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er på vej til at sælge 26 pct. af Dong Energy til ATP, PFA og Goldman Sachs.

Ministeren har hidtil forklaret det omdiskuterede salg med, at Dong-kassen mangler penge, og det fremsatte tilbud fra de tre selskaber er det bedst opnåelige.

Corydon afviser højere DONG-bud

PensionDanmark lukker i

PensionDanmark har de senere år investeret milliardbeløb i grønne energiløsninger bl.a. som medejer af Anholt-havmølleparken, som er opført og drives af Dong.

Topledelsen i PensionDanmark, der er ejet af fagbevægelsen, afviser imidlertid at kommentere sagen.

Formand for bestyrelsen i PensionDanmark er den tidligere 3F-formand Poul Erik Skov Christensen. Forelagt oplysningerne om et højere bud på Dong, siger han:

"Vi har det generelle princip, at vi ikke udtaler os om den type spørgsmål i nogle af de sager, vi i givet fald måtte have været involveret i," siger Poul Erik Skov Christensen.

DF står fast: Kræver aftale om DONG-salg ændret

Bedste "samlede tilbud"

Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser overfor Ritzau, at man har fravalgt et bedre bud, uden at ministeren dog kommenterer, om PensionDanmark rent faktisk har budt mere per aktie for Dong Energy.

"Det er forkert. Det bedst samlede tilbud, er det tilbud, som vi har taget," siger Bjarne Corydon.

I forbindelse med regeringens Dong-udsalg har det vakt undren i finanskredse, at energikæmpen blot er blevet værdisat til 31,5 mia. kr. En markedspris som fra flere sider anføres som meget lav.

Finansminister Bjarne Corydon har indtil videre afvist kritikken med henvisning til en vurdering fra Danske Bank Corporate Finance, der i et syv siders fortroligt notat har regnet sig frem til prisen på 31,5 mia. kr.

I Finansministeriet oplyser man overfor Jyllands-Posten, at man senere i dag venter at offentliggøre oplysninger, som "kan forklare sagen".

S-kæmpe kritiserer Corydon for Goldman-aftale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Astrid Vellguth

Indtjeningen daler hos Total Energies

For abonnenter

Læs også