S-kæmpe kritiserer Corydon for Goldman-aftale

Tidligere socialdemokratisk energiminister Poul Nielson opfordrer Bjarne Corydon til at stoppe DONG-aftalen med Goldman Sachs.
Foto: LinkedIN
Foto: LinkedIN

Der har tidligere været kritik fra Socialdemokraternes bagland af den investeringsaftale, som partiets finansminister Bjarne Corydon har indgået med den omstridte investeringsbank Goldman Sachs om DONG Energy - og nu kommer en af partiets tidligere koryfæer også på banen.

Poul Nielson, der både er tidligere energiminister og EU-kommissær, langer nu kraftigt ud efter aftalen:

"Det er unødvendigt at sælge så stor en del DONG og så på de vilkår. Staten er ikke nødlidende," siger han i radioprogrammet P1 Business, skriver DR.dk, med henvisning til, at banken på trods af kun at være mindretalsaktionærer får en række vetorettigheder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Røgslør om investor

Ifølge Poul Nielson er det bl.a. problematisk, at der er et "røgslør" omkring investeringsbanken. Det skyldes, at det er uklart, hvem der står bag investeringsgruppen med navnet "New Energy Investment" - som er den officielle investor - udover at den er ledet af Goldman Sachs.

Endelig er han også meget kritisk over for, at investeringsgruppen er registreret i Luxemborg.

"Det vil være pinligt, hvis en senere gevinst ved den planlagte børsnotering ikke bliver beskattet, fordi investorerne hører hjemme i skattelylande. Så vil vi føle os fuldstændig til grin," udtaler Poul Nielson, der derfor mener, at staten bør stoppe salget og åbne debatten om beslutningen.

M&A-partner: Utraditionel vej til omstridt Goldman-aftale

Netop det har Dansk Folkeparti også ytret ønske om, fordi partiet i lighed med Enhedslisten mener, at vilkårene, som Goldman Sachs får med aftalen, er for gunstige.

DF-formand: Corydon har kørt os over

Der er dog fortsat flertal for aftalen, eftersom Venstre og de Konservative bakker op om den - men det er ifølge den tidligere socialdemokratiske minister et bluff:

"Venstre og Konservative holder sig bevidst tavse for senere at kunne kritisere aftalen. Det er fejt."

Forsinker proces

Der skulle torsdag eftermiddag være møde i finansudvalget omkring aftalen og det beslutningsforslag, som Enhedslisten har stillet, om at droppe salget.

Men til Børsen siger Frank Aaen, at Enhedslisten har taget punktet af dagsordnen, fordi partiet vil stille flere spørgsmål, hvilket samtidig betyder, at det kan blive svært at nå at få forslaget i Folketingssalen på tirsdag, som det ellers var planlagt. Samlet set kan det forsinke hele processen.

”Vi har nogle flere spørgsmål, og derfor piller vi det af dagsordenen i dag. Men det betyder ikke, at vi trækker forslaget tilbage, slet ikke,” siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, til Børsen.

Corydon revser DONG-kritikere

Fyret DONG-direktør med ny topstilling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Photo: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs