Avis: Pensionskasse gav højere DONG-bud end Goldman
Et dansk pensionsselskab blev fravalgt som ny medejer af Dong til fordel for Goldman Sachs - selv om pensionsselskabet bød et højere beløb end den amerikanske investeringsbank.
Det siger kilder med kendskab til forhandlingerne til Information.
Oplysningen kommer samtidig med, at Folketingets partier skal tage stilling til den aftale, der kan gøre Goldman Sachs til medejer af DONG.
Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, undrer sig over historien i Information. Han forlanger et klart svar fra finansminister Bjarne Corydon (S).
"Finansministeren må fortælle offentligheden og dermed også Folketinget, om det er rigtigt," skriver Thulesen Dahl på Facebook.
"Der er mange mystiske ting omkring salget af DONG. Men tingene må frem i lyset, inden Folketingets Finansudvalg skal færdigbehandle sagen," tilføjer DF-formanden.
Otte milliarder for 19 procent
Ifølge Informations kilder var det PensionDanmark, som angiveligt skulle have afgivet et bud, der målt i pris pr. aktie var højere end Goldman Sachs' tilbud.
I PensionDanmark vil man hverken be- eller afkræfte oplysningerne.
"Det har jeg ingen kommentarer til," siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, til Information.
Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch
Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her
Finansministeriet har tidligere betegnet buddet fra Goldman Sachs som det mest attraktive. Amerikanerne betaler otte milliarder kroner for en ejerandel på cirka 19 procent af DONG.
Desuden skyder ATP 2,2 milliarder kroner ind i DONG, mens PFA køber aktier for 800 millioner kroner. Baseret på de beløb kan den samlede værdi af DONG fastsættes til 31,5 milliarder kroner.
Aftalen vedtages på torsdag
Men værdien af DONG er betydelig højere, har flere kritikere af finansminister Bjarne Corydons (S) aftale med de nye investorer hævdet.
Aftalen med Goldman Sachs skal vedtages torsdag i næste uge ifølge Finansministeriet.
M&A-partner: Utraditionel vej til omstridt Goldman-aftale
Men Enhedslisten har bebudet, at det vil forhale processen, og Dansk Folkeparti har endnu ikke besluttet sig for, om det vil støtte aftalen med investeringsbanken.
Informations kilder oplyser ikke, hvor meget PensionDanmark var indstillet på at betale for den andel, som Goldman Sachs er på vej til at sikre sig.
Branchekender: Goldman Sachs spillede lille rolle i DONG-aftale
S-kæmpe kritiserer Corydon for Goldman-aftale
/ritzau/