EnergiWatch

Avis: DONG sælges billigere end kriseramte konkurrenter

Ifølge Berlingske er DONG blevet solgt billigt i forhold til sammenlignelige konkurrenter.

Foto: DONG Energy

En gennemgang fra Berlingske Research viser, at værdien af DONG set i forhold til selskabets egenkapital ligger i den lave ende, når man sammenligner med energiselskabets europæiske konkurrenter. Berlingske har sammenlignet DONG med otte børsnoterede energiselskaber, og her viser det sig, at det danske energiselskab befinder sig på en 6. plads blandt de i alt ni selskaber, når man altså holder værdien op imod selskabets egenkapital.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

DONG er forud for kapitaludvidelsen med Goldman Sachs, ATP og PFA prissat til 31,5 mia. kr., hvilket er mindre end selskabets egenkapital. Men værdiansættelse er en vanskelig størrelse, og prisen afspejler som regel forventningen til selskabets fremtidige indtjening, lyder det. Her kan DONG's gasaktiviteter trække i den gale retning, siger Jyske Banks analytiker Jens Houe Thomsen til Berlingske.

"Noget af det, der er afgørende for værdiansættelsen af et energiselskab, er, på hvilken basis, man producerer energien. Vand, vind, atomkraft eller gas? Der handler vandkraft for eksempel til en høj værdi, mens gas handler til en lavere værdi i øjeblikket. Og i DONG's tilfælde har man jo stadig en del gas i porteføljen".

Professor om Goldman-aftale: DF har sovet i timen

Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser, at man kan værdiansættelse selskaber ud fra deres egenkapital.

"Det skyldes, at den bogførte egenkapital ikke nødvendigvis er relevant i forhold til et selskabs fremtidige indtjeningsevne, men snarere er et udtryk for selskabernes regnskabspraksis, alderen på selskabets aktivmasse osv," skriver Corydon i en mail.

Goldman-tab på DONG ekstremt usandsynligt

Berlingske har undersøgt britiske Centrica, finske Fortum, tyske RWE, franske EDF, portugisiske EDP, danske DONG, italienske Enel, spanske Iberdrola og tyske E.ON.

Centrica topper listen, mens kriseramte E.ON befinder sig i bunden.

DONG's kurs/indre værdi er på 0,97, mens tallet for Centrica er 2,9 og for E.ON 0,74.

SE: DONG-investering lukrativ og "absolut lavrisiko"

Lav DONG-pris overrasker i den finansielle sektor

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs