SEAS-NVE taber retssag mod elkunde

Kunde er blevet frikendt ved domstol og slipper for at betale elregning på mere end 200.000 kr. til SEAS-NVE, der samtidig skal betale sagsomkostningerne.
Foto: Ole Lind
Foto: Ole Lind

Sjællandske SEAS-NVE har tabt en retssag til en kunde, der i 2011 fik en elregning ind ad døren på 214.387,32 kroner - angiveligt for seks måneders forbrug.

Det fremgår af en udskift fra dombogen i Holbæk.

Den eksorbitante elregning overraskede Flemming Villadsen, der i næsten 20 år havde boet på adressen og sjældent havde brugt mere end 1.000 kWh om måneden i sit hus på under 100 kvadratmeter.

Villadsen nægtede at betale regningen, som han mente måtte basere sig på en fejl, og SEAS-NVE slæbte ham i retten i Holbæk, hvor han i går blev frifundet og nu slipper for at betale den pebrede elregning.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Retten mener, det er usandsynligt, at beboeren pludselig skulle have haft et så stort forbrug - blandt andet fordi der i hjemmet ikke er fundet mulige energislugere, der kan forklare den voldsomme stigning.

Desuden blev der efter den gigantiske elregning sat en ny elmåler op, og her var forbruget igen "normalt".

Elkunden selv mener, at et lynnedslag kan have fået måleren til at tage et hop, mens teknikere ikke har kunnet finde mekaniske fejl ved måleren.

En skønsmand kunne dog heller ikke afvise, at tælleren kunne have taget et spring.

Dermed er det altså fortsat uklart, hvordan Flemming Villadsen kunne ende med en elregning på knap en kvart million kroner. Men nu slipper han i hvert fald for at betale den.

"Det har været en kamp, der har taget næsten to år. Men elselskabet har lavet en masse fejl, som gør, at de ikke kan bevise, at jeg har haft så højt et elforbrug. De kan ikke engang dokumentere, at de har pillet min el-måler ned," siger Villadsen til Ekstra Bladet.

SEAS-NVE skal betale over 100.000 til at dække sagsomkostningerne.

SEAS-NVE top skal forklare skruppeløse "pistolsælgere"

"HÆSLIG KUNDESERVICE": Forbrugere skoser store energiselskaber

Her er de mest effektive elselskaber

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs