EnergiWatch

Ørnedrab koster energiselskab millioner

Amerikanske Duke Energy modtager bøde på én million dollars, fordi mere end hundrede fugle er blevet dræbt af selskabets vindmøller.

Sammenstød mellem trækkende fugle og snurrende vindmøller betyder, at energikæmpen Duke Energy får en bøde på 1 mio. dollar, godt 5,5 mio. kr.

Det sker efter, at energiselskabet har tilstået, at 164 fugle, heraf 14 kongeørne, fra 2009 til 2013 har måttet lade livet efter sammenstød med vindmøller i to af selskabets vindmølleparker.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"I denne tilståelse erkender Duke Energy Renewables at have opført disse vindprojekter på en måde, som selskabet forinden var klar over sandsynligvis ville resultere i fugledødsfald," siger Robert G. Dreher, chef for miljø- og naturdepartementet i justitsministeriet, i en meddelelse.

Udover kongeørnene, har almindelige ørne, høge, solsorte, gærdesmutter og spurve mødt deres endeligt efter kollision med Duke Energy-vindmøller.

176 vindmøller

Departementchefen giver dog selskabet kredit for samarbejdsvilje og åbenhed i opklaringsprocessen, hvilket også pointeres af Duke Energys formand Greg Wolf, som siger til Huffington Post, at "selskabet altid selv har anmeldt hændelserne".

De 5,5 mio. kr. skal fordeles mellem organisationen North American Wetlands Conservation Fund og Wyomings og USA's naturstyrelse, oplyser justitsministeriet.

Vindmølleparkerne ligger i Converse County i staten Wyoming, der ligger i den nordvestlige del af USA. Parkerne består af i alt 176 vindmøller fra amerikanske GE og tyske Siemens, som har en samlet kapacitet på 299 megawatt.

Wyoming ligger i den nordvestlige del af landet. Duke Energy er USA's største elselskab og har også forretninger i Canada og Latinamerika. Selskabet med omkring 30.000 ansatte har hovedsæde i staten North Carolina.

Vestas: Mitsubishi må ikke sælge egen mølle

Fugl bremser DONG-park til milliarder

Endnu en GE-vinge knækket

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs