EnergiWatch

Vestas vil sælge møller til verdens fattigste

I denne uge lancerer vindmølleproducenten et nyt initiativ, som skal levere billig vindenergi til nogle af de fattigste mennesker i verden.

Foto: Goldwind

På tirsdag præsenterer Vestas et nyt projekt, som har potentiale til at hjælpe 50 mio. mennesker på verdensplan med at få billig energi.

Berlingske skriver, at Vestas med projektet Wind for Prosperity vil sælge ældre, istandsatte vindmøller kombineret med en dieselgenerator til nogle af verdens fattigste regioner.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vestas har kombineret data over, hvor verdens fattigste bor, med data over, hvor vinden blæser mest, og det vil mølleproducenten udnytte til at oprette selskaber i lande som Kenya, hvor investorer skyder kapital ind, og den kenyanske regering sikrer en fast afregningspris for strømmen.

Vestas vil kun eje en mindre del af selskabet, men tjener derimod primært sine penge på at konstruere og sælge vind/diesel-løsningen samt vinddata.

Den første mølle skal efter planen snurre i det nordlige Kenya i andet halvår af 2014.

Initiativet skal sikre Vestas en ledende position på fremtidens vækstmarkeder for som Etiopien, Vietnam, Pakistan og Honduras.

Projektet bliver officielt lanceret på tirsdag i New York.

Analytiker: Vestas finder ny brik i sparepuslespil 

Vestas outsourcer it og ansatte 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs