EnergiWatch

Verdo i stort udenlandsk opkøb

Det jyske energiselskab forventer en gevinst på 200 mio. kr. for opkøb hollandsk biomasse-selskab. Nu skal der satses på salg til Sydeuropa.

Det hollandske handelsselskab inden for biomasse - GF Energy BV - kommer nu under Verdos vinger, og giver en forventet gevinst på 200 mio. kr.

Det skriver Børsen.

Energiselskabet har købt det Rotterdam-baserede selskab og skal fremover til at levere biomasse til både kraftværker og private i Sydeuropa.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Med købet kommer vi nu ud i butikker i flere lande. Ud over Italien og Frankrig følger der aftaler med spanske og kroatiske butikker med i købet," siger direktør for Verdo, Kim Frimer, til avisen.

Energiselskabet forventer at høste en gevinst på 200 mio. kr. som følge af opkøbet.

Selskabet fra Randers har en strategi om at blive førende inden for biomasse i Europa og har foruden de danske og sydeuropæiske aktiviteter også en salgsplatform i Storbritannien.

Verdo-eksport i strid med miljøregler

Stor forskel på lønnen i energitoppen

Her er kønsfordelingen i toppen af energibranchen

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs