EnergiWatch

Amerikansk NKT-konkurrent udreder flere års regnskabsrod

Kabelproducenten General Cable har fundet graverende fejl i gamle regnskaber og bliver samtidig nødt til at udskyde kommende kvartalsregnskab.

Foto: Sydfyns Energi

Den amerikanske NKT-konkurrent General Cable har været igennem de seneste års regnskabsbøger og fundet talrige fejl, som fører til resultatændringer i millionstørrelsen.

På grund af fejl i momsudregninger og regnskabsførelsen af en række projekter i Brasilien er selskabet kommet frem til, at der er noget ravruskende galt.

Nedtur hos NKT-konkurrent vidner om svær sektor

"Selskabets tidligere udsendte regnskaber for årene 2008 til 2012 og delårsregnskaberne i de perioder, samt for første kvartal af 2013, kan ikke længere tages for gode varer," skriver General Cable i en meddelelse tirsdag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Blandt andet har selskabet indtægtsført 18 mio. dollar i momsrefusion i perioden 2008-2012, som det ikke længere venter at få noget ud af.

I årets andet kvartal var tallene til gengæld for små. Nettoomsætningen i april, maj og juni var reelt 15 mio. dollar større, end selskabet meldte ud i slutningen af juli, og driftsindtjeningen omkring 4 mio. dollar større.

Arbejdet med at få styr på bøgerne fortsætter hos General Cable, som derfor måske ikke når at indsende sit regnskab for tredje kvartal til tiden, skriver selskabet.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs