Amerikansk NKT-konkurrent udreder flere års regnskabsrod

Kabelproducenten General Cable har fundet graverende fejl i gamle regnskaber og bliver samtidig nødt til at udskyde kommende kvartalsregnskab.
Foto: Sydfyns Energi
Foto: Sydfyns Energi
RITZAU FINANS

Den amerikanske NKT-konkurrent General Cable har været igennem de seneste års regnskabsbøger og fundet talrige fejl, som fører til resultatændringer i millionstørrelsen.

På grund af fejl i momsudregninger og regnskabsførelsen af en række projekter i Brasilien er selskabet kommet frem til, at der er noget ravruskende galt.

Nedtur hos NKT-konkurrent vidner om svær sektor

"Selskabets tidligere udsendte regnskaber for årene 2008 til 2012 og delårsregnskaberne i de perioder, samt for første kvartal af 2013, kan ikke længere tages for gode varer," skriver General Cable i en meddelelse tirsdag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Blandt andet har selskabet indtægtsført 18 mio. dollar i momsrefusion i perioden 2008-2012, som det ikke længere venter at få noget ud af.

I årets andet kvartal var tallene til gengæld for små. Nettoomsætningen i april, maj og juni var reelt 15 mio. dollar større, end selskabet meldte ud i slutningen af juli, og driftsindtjeningen omkring 4 mio. dollar større.

Arbejdet med at få styr på bøgerne fortsætter hos General Cable, som derfor måske ikke når at indsende sit regnskab for tredje kvartal til tiden, skriver selskabet.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også