NKT-konkurrent i problemer

Den franske kabelproducent Nexans nedjusterer og annoncerer aktieemission på milliarder efter dårligt kvartalsregnskab. Aktien styrtdykker.
Nexans har blandt leveret kabler til vindparkerne Horns Rev og Sheringham Shoal
Nexans har blandt leveret kabler til vindparkerne Horns Rev og Sheringham Shoal
AF RITZAU FINANS

Den franske kabelproducent Nexans, konkurrent til NKT Cables, melder om faldende organisk vækst, en nedjustering af forventningerne til driftsindtjeningen, en reorganisering af den europæiske forretning, som er ramt af manglende vækst og hård konkurrence, og en rettet emission på omkring 284 mio. euro.

Aktien falder kraftigt i Paris.

Alt dette kan man læse i regnskabet for de første ni måneder af 2013, hvoraf det fremgår, at Nexans nu kalkulerer med en driftsmargin for 2013 på 130-150 mio. euro og et driftsresultat målt på EBITDA-niveau på 285-305 mio. euro. Nexans ventede ved halvåret et EBITDA på 330-350 mio. euro. Omkostninger til reorganiseringen af de europæiske aktiviteter ventes at medføre en negativ bundlinje i andet halvår.

Svensk storbank nedjusterer NKT

Skotter køber ind for en lille mia. hos NKT-konkurrent 

Ved konstante metalpriser faldt Nexans organiske omsætning i tredje kvartal med 1,9 pct. til 1171 mio. euro efter et kvartal, der bød på modsatrettede tendenser.

Mens selskabets genopretningsplan for søkabler medførte en betydelig vækst på 24 pct. inden for dette område, og der var fremgang for industrikabler, aftog efterspørgslen i tredje kvartal for både distributør- og installatør-forretningen samt medium- for lavvoltkabler til de europæiske forsyningsselskaber i Europa.

"Nexans gruppen opererer i et globalt kabelmarked, som på nuværende tidspunkt står over for en række store udfordringer. Dette er specielt tilfældet i Europa, hvor mangel på vækst og hård konkurrence betyder, at gruppens virksomheder har behov for at overveje tiltag, der kan adressere udviklingen," skriver Nexans, der tilbage i andet kvartal besluttede sig for at analysere mulighederne for besparelser i Europa.

Fremstillingsbasen skal strømlines i Europa, organisationsstrukturen og produktionsstederne for højvolt-kabler til brug på land skal optimeres, supportfunktionerne skal skal strømlines og forskning og udvikling skal styrkes. Tiltagene skal implementeres i hele Europa, men med særlig fokus på Frankrig, Tyskland, Schweiz, Italien og Belgien. Samlet set ventes det at medføre 468 stillinger færre, men vil også betyde flytning af 462 job og skabelsen af 39 nye positioner, fortæller den franske kabelkoncern i regnskabet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Med henblik på at styrke sin balance planlægger Nexans en aktieemission på omkring 284 mio. euro med fortegningsret for selskabets eksisterende aktionærer. For hver 7 gamle aktier for man 3 nye, der kan tegnes til 22,50 euro. Aktien handles tirsdag morgen i Paris til 37,27 euro efter et fald på 12,2 pct.

"Kapitalforhøjelsen vil gør det mulighed for gruppen at styrke sin balance, understøtte sin kreditprofil og give fleksibilitet til implementeringen af sine strategiske initiativer," skriver Nexans.

Quiñenco Group, der via datterselskabet Invexans ejer 22,54 pct. af Nexans kapital, har tilkendegivet, at det vil tegne aktier, så det som minimum har 24,9 pct. af aktiekapitalen efter emissionen, mens Bpifrance participations SA har lovet at deltage, så selskabet som minimum fastholder sin ejerandel på 5,5 pct.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også