EnergiWatch

Shell vil lade din elbil op

Clever vil opsætte ladestandere på 15 udvalgte Shell-stationer landet over. København får den første.

Foto: Clever

Fremover bliver det muligt at tanke andet end benzin- og diesel hos Shell.

Elbilselskabet Clever opsætter hurtiglade-stationer på 15 udvalgte Shell-stationer i blandt andet Helsingør, Hellerup, København, Vejen, Aalborg og Silkeborg.

Den første ladestation åbner den 1. december i år på Shells nye ladeservicestation i København sydvest, men det bliver Clever, der kommer til at stå for etablering og drift af de nye stationer.

”Samarbejdet med Clever om infrastruktur til el- og hybridbiler er med til at åbne vores servicestationer. Vi ønsker, at Shells servicestationer skal være attraktive og interessante for alle bilister uanset drivmiddel. Og selvom vores kerneforretning fortsat er benzin og diesel, tror vi på, at vi i de kommende år vil se flere hybridbiler og elbiler på de danske veje,” siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Shell, i en meddelelse.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Endnu en fjer i Clever-hatten

Hun regner ikke med, at satsningen kommer til at bidrage væsentligt til bundlinjen, men vil gerne være på forkant med udviklingen, fortæller hun til Berlingske.

Clever, som ejes af en række danske energiselskaber, står bag et landsdækkende ladenetværk af både 22kW og 50kW hurtiglade-stationer. Selskabet er i konkurrence med tyske E.On, for hvem det lykkedes at købe dele af Better Place-resterne - 770 ladestationer landet over.

Tysk energiselskab køber 770 Better Place-ladestandere

Det var en bet for Clever, der selv var interesseret i ladestationerne, men Clever har dog fået den seneste fjer i hatten. Forleden kunne energiselskabernes elbil-satsning præsentere et nyt samarbejde med Volkswagen, og med Shell får selskabet også en stor og etableret infrastruktur-aktør på banen, selvom der til at begynde med kun er tale om opsætning af 15 ladestationer.

Clever lander aftale med Volkswagen

”Vi har altid fulgt med udviklingen, og derfor er det også naturligt for os at åbne for opladningsmuligheder til el- og hybridbiler. Med Clever har vi fået en samarbejdspartner med stor erfaring med infrastruktur til elbiler,” siger Regitze Reeh fra Shell.

Der blev solgt 53 elbiler i Danmark i august måned. I Norge toppede den rendyrkede elbil Tesla S til gengæld salgslisterne, da der blev solgt 616 eksemplarer ifølge Berlingske.

Hos Clever frem til man flere et større udbud af elbiler. Både Volkswagen og BMW er på vej med nye modeller - henholdsvis e-Golf og BMW i3.

"I Danmark har vi gode forudsætninger for at køre i elbiler. Vi har relativt korte afstande og en veletableret infrastruktur med ladenetværk. Vores samarbejde med Shell vil gøre det endnu nemmere at køre elbil i Danmark," siger Lars Bording, adm. direktør i Clever.

Elbilsforkæmper jubler over E.ON's redning

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs