Clever lander aftale med Volkswagen

Elbiloperatøren Clever har landet en aftale med den tyske bilgigant Volkswagen, der om få uger sender sin første elbil på det danske marked. Prisen er også klar.
Volkswagen e-up!
Volkswagen e-up!

Når Volkswagen om få uger lancerer sin første elbil i Danmark, bliver det operatøren Clever, der kommer til at stå for hurtig hjemmeopladning og adgang til det et landsdækkende ladenetværk.

Det oplyser Clever i en meddelelse, hvor adm. direktør Lars Bording udtrykker begejstring for aftalen.

”Når endnu en stærk spiller som Volkswagen satser så målrettet på elbilen,  er der ingen tvivl om, at elbilen er blevet mere attraktiv for de fleste,” siger Lars Bording, adm. direktør i CLEVER.

”Volkswagen er et stærkt brand med gode produkter i en kvalitet som danskerne kender. Kombineret med CLEVERs stærke opladningsprodukter og erfaring med det danske elbilmarked giver det et solidt match. Vi er derfor glade for at gå sammen med Volkswagen om at få flere elbiler på gaden i Danmark.

Bilen kan køre op til 160 kilometer på en fuld opladning. Volkswagen garanterer en rækkevidde på mindst 80 kilometer i tilfælde af minusgrader, hård kørsel og heftig brug af aircondition og anden elektronik.

Surt for E.On

Aftalen er en bét for den danske gren af energikæmpen E.ON, som for nylig overtog mere end 700 Better Place-ladestandere for næsen af netop Clever.

Netop Volkswagen - og især den elektriske udgave af minibilen Up, spås store salgschancer på det danske marked. Up er i forvejen den mest solgte bil i Danmark. Derfor er et aftalen en stor fjer i hatten for det danske selskab, der bliver valgt at bilkæmpen trods den store satsning fra E.ON.

Bilen kan lades 80 pct. op på en halv time med en særlig hurtigoplader, der opstilles 30 steder i landet.

VW: Derfor Clever

Det har været vigtigt for Volkswagen, at der var tale om en dansk leverandør. Det forklarer direktør Ulrik Schönemann, som tilføjer, at valget af operatøren også skyldes, at Clevers løsninger gør det fleksibelt, hurtigt og bekvemt at være elbilejer.

"Med Clevers ladeløsning flytter ’tankstationen’ bogstaveligt talt hjem i garagen, samtidig med, at man får adgang til hurtig opladning på et stort landsdækkende ladenetværk. Det gør det nemt, billigt og trygt at være elbilist,” siger han i en meddelse.

Clever har 130 offentlige ladestandere, og bilen udbydes til en pris på 186.000 kr. Den benzin-drevne udgave af bilen koster omkring 90.000 kr.

Tysk energiselskab køber 770 Better Place-ladestandere

E.ON-chef: Elbilen har stor fremtid i Danmark

E.ON snød danskere i kamp om elbil-standere 

Elbilsforkæmper jubler over E.ON's redning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også