EnergiWatch

HMN: Sæt fut under gaskøretøjer og spar CO2

Danmarks ensidige fokus på elbiler betyder, at vi går glip af CO2-besparelser, lyder det fra HMN-direktør.

Mens man mod nord har satset på gas i den kollektive trafik, og svenskerne i flere år har hældt gas på busserne, går udviklingen anderledes trægt herhjemme.

Mens Sverige i juni 2013 havde 44.321 gasbiler, så er der færre end 50 indregistrerede gasbiler i Danmark, viser en opgørelse, som Gasteknisk Center har lavet for HMN Naturgas.

Naturgasselskabet håber på, at der kommer anderledes fut under gaskøretøjerne.

"Man går glip af en mindre CO2-udledning, en mindre partikeludledning og mindre støj. På sigt kan man komme til at køre på opgraderet biogas, som har et CO2-udslip på nul," siger Susanne Juhl, adm. direktør ifølge Ritzau.

Hun mener. at udviklingen især skal komme fra erhvervslivet og den private sektor, som med deres storindkøb af køretøjer kan gøre det attraktivt at bygge gastankstationer langt naturgasnettet. Tankstationer, hvor der kan tankes gas, findes der kun tre af i Danmark.

"Vi oplever, at der er meget stor grøde og interesse omkring gas i den tunge transport. Vi har gang i cirka ti projekter, og det er vigtigt for os, at der er efterspørgsel. Vi vil ikke bygge en infrastruktur, hvis der ikke er nogen, der køber nogle gasbiler," siger Juhl.

På europæisk plan er antallet af gasbiler fordoblet fra 2006 til 2012, så der nu er mere end én millioner gasbiler på vejene.

Ny prisstruktur for transport af gas

HMN Gashandel vinder aftale til 750 mio. kr.

HMN vil sende gylle-gas ud i nettet

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs