EnergiWatch

Ny prisstruktur for transport af gas

Fremover skal prisen for transport af gas i det danske transmissionsnet bedre afspejle de udgifter, der er forbundet med transporten. Transport af gas til Tyskland og Sverige bliver dyrere.

Energinet.dk overvåger det danske gastransmissionsnet. | Foto: Palle Peter Skov/Energinet.dk

Betalingen for transport af gas gennem det danske transmissionsnet vil fremover i højere grad afspejle den reelle omkostning. Det står klart efter Energitilsynet har godkendt, at Energinet.dk omlægger tarifferne.

Energitilsynets godkendelse indebærer, at tarifferne bliver mere omkostningsægte, altså at tarifferne bedre afspejler de udgifter, der er forbundet med transporten. Det skal gøre det muligt for Energinet.dk at indhente blandt andet de store investeringer, selskabet har foretaget i den netop åbnede kompressorstation ved Egtved.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs