HMN Gashandel vinder aftale til 750 mio. kr.

HMN Gashandel er blevet enige med Nordsøfonden om en ny gasaftale om 300 mio. kubikmeter naturgas fra den danske del af Nordsøen.
Foto: HMN Naturgas
Foto: HMN Naturgas

En kvart million kunder har nu sikret sin gasforsyning i et år frem. Det sker efter, at HMN Gashandel A/S har indgået aftale med Nordsøfonden om køb af ca. 300 mio. kubikmeter naturgas fra den danske del af Nordsøen.

Aftalen løber perioden 1. oktober 2013 til 1. oktober 2014, og aftalen har en værdi af ca. 750 mio. kroner.

”Vi glæder os over aftalen, der svarer til cirka 25 procent af den gas, som vi forventer at skulle skaffe til kunderne i den pågældende periode,” siger administrerende direktør i HMN Gashandel A/S, Ole Albæk Pedersen, i en pressemeddelelse.

HMN vil sende gylle-gas ud i nettet 

HMN Gashandel A/S er et datterselskab af HMN Naturgas I/S, som ejes af 57 kommuner i Midt- og Nordjylland og hovedstadsområdet og forsyner ca. 250.000 kunder svarende til ca. to tredjedele af de danske naturgaskunder.

Også i fjor indgik HMN Gashandel A/S en større aftale med Nordsøfonden om køb af naturgas fra den danske del af Nordsøen.

Nordsøfonden skriver på sin hjemmeside, at aftalen er indgået på markedsvilkår og efter forhandlinger med flere interesserede selskaber.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også