DONG på vej på børsen

Goldman Sachs har investeret otte mia. kr. i DONG og går efter en børsnotering af selskabet.

Investeringsbanken Goldman Sachs har valgt at spytte otte milliarder kroner i DONG's slunkne pengekasse.

Det sker med henblik på en børsnotering.

I en meddelelse fra DONG skriver selskabet, at "parterne er enige om at søge en børsnotering af DONG Energy gennemført, når forudsætningerne herfor er til stede."

ATP om DONG-investering: Havvind og Hejre ser attraktivt ud

Goldman Sachs skyder milliarder i DONG

Hvis ikke det er sket inden aflæggelsen af regnskabet for 2017, har de nye investorer - foruden Goldman Sachs har også PFA og ATP valgt at skyde milliarder i energiselskabet - mulighed for at sælge deres aktier tilbage til staten på allerede aftalte vilkår.

ATP og PFA investerer henholdsvis 2,2 og 0,8 mia. kr. Det sker gennem tegning af nye aktier, der vil betyde, at den danske stats ejerandel i Dong reduceres til 60 pct. fra tidligere 81 pct. Samtidig reduceres de eksisterende minoritetsaktionærers ejerandel til cirka 14 pct. fra tidligere 19 pct.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

”For ATPs medlemmer er dette en god investering. Vi ser et stort potentiale i DONG Energy og har tillid til, at ledelsen kan eksekvere på strategien. ATP ser frem til sammen med vores medinvestorer og DONG Energy's ledelse at øge værdien 
i virksomheden," siger CEO i ATP, Carsten Stendevad, i en meddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Photo: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs