Anders Eldrup vinder voldgiftssag mod DONG

Den tidligere topchef i DONG Energy har vundet den voldgiftssag om høje lønninger i koncernen, som har kørt siden fyringen i 2012.
THOMAS BO CHRISTENSEN OG NICOLAJ VORRE

Anders Eldrup har vundet striden med DONG og bestyrelsesformand Fritz Schur om de såkaldte "guldfugle".

EnergiWatch erfarer, at dommen betyder, at Anders Eldrup skal have udbetalt i omegnen af 8,7 millioner kroner i løn for sin opsigelse fra DONG Energy.

Det betyder, at Eldrup i alt har fået et gyldent håndtryk på 14,7 mio. kr. fra DONG, eftersom han tidligere har fået udbetalt seks mio. kr.i opsigelsesgodtgørelse.

EnergiWatch erfarer, at Anders Eldrup har fået det beløb, som ham og hans advokat har søgt i voldgiftssagen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Afgørelsen skyldes, at voldgiftsretten ikke mener, at Anders Eldrup har misligholdt sin ansættelseskontrakt ved at udbetale høje lønninger til medarbejdere i vindmølledivisionen.

Hvad det afgørende punkt for afgørelsen har været, er ikke til at sige, eftersom der er tale om en voldgiftssag, hvor dommen som udgangspunkt ikke offentliggjort. Det samme er tilfældet her - med mindre DONG Energy selv giver tilladelse til det.

Tilfreds Eldrup

I en meddelelse fra DJØF, som har repræsenteret Anders Eldrup, udtaler hovedpersonen:

"Jeg er glad og meget tilfreds med udfaldet. Jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at jeg har handlet korrekt og i overensstemmelse med DONGs interesser," siger Anders Eldrup og fortsætter:

"Der er talt og skrevet meget om sagen. Nu kan jeg lægge den bag mig og fokusere på de mange nye aktiviteter, jeg har engageret mig i efter min fratræden fra DONG."

Anders Eldrup indtræder i grøn tænketank 

Formand for DJØF Privat Allan Luplau udtaler i samme meddelelse, at foreningen er meget tilfredse med afgørelsen, og at man ser kendelsen som en klar oprejsning til Anders Eldrup. 

"Da Djøf i marts 2012 gik ind i sagen om afskedigelsen var det for at sikre, at der var tale om en fair og ordentlig proces. DONGs bestyrelsesformand satte ved sin håndtering af sagen alvorlige spørgsmålstegn ved, om disse rimelige hensyn blev tilgodeset. Udokumenterede påstande og spektakulære pressemøder svirrede i luften. Uden at den angrebne part havde mulighed for at forsvare sig. For Djøf er det vigtigt at følge den slags sager helt til dørs, og derfor er udfaldet i denne sag ekstra tilfredsstillende," udtaler Allan Luplau.

Advokat: Eldrup er lykkelig for resultatet

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra DONG eller bestyrelsesformand Fritz Schur.

SAGEN KORT

Anders Eldrup blev fyret i foråret 2012, og DONG Energys bestyrelsesformand, Fritz Schur, fremlagde i foråret en advokatundersøgelse, der konkluderede, at fyringen af Anders Eldrup var berettiget, fordi han angiveligt havde misligholdt sine forpligtelser over for bestyrelsen ved at lade sig presse af de fire guldfugle til at give lønforhøjelser.

Anders Eldrup kaldte dengang undersøgelsen et partsindlæg og annoncerede kort efter, at han ville have sagen afgjort i en voldgift.

Siden har en rapport fra Rigsrevisionen vist, at omkostningerne til ledelse og administration faktisk var blevet nedbragt under Anders Eldrup, og chefgruppen – herunder i den omstridte vinddivision – fik lavere lønninger end i andre sammenlignelige energiselskaber. Rapporten gik dog ikke ind og specifikt kommenterede på voldgiftssagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også