EnergiWatch

Kommune: E.ON har snydt os for 18,5 mio. kr.

Allerød Kommune har klaget til Energistyrelsen over E.ON, fordi kommunen mener, at energiselskabet har opkrævet for meget for fjernvarme. OPDATERET

Foto: Jyllands-Posten

Fjernvarmeregningerne i Allerød Kommune har været alt for store, og det skyldes, at E.ON har opkrævet for meget.

Det mener Allerød Kommune, som har valgt at klage til Energistyrelsen for at få 18,5 mio. kr. tilbage fra selskabet.

"Vi har gennemgået E.ON's regnskaber og kan se, at selskabet har taget sig ganske godt betalt over en årrække. Den overdækning er i henhold til varmelovgivningen ikke E.ON's penge, men forbrugernes penge," siger teknisk chef i Allerød kommune, Flemming Kjølstad Larsen, til EnergiWatch.

Han fortæller, at sagen går ti år tilbage, men at E.ON's overskud er accelereret i de seneste år. Kommunen har været i dialog med E.ON om en løsning, men selv om energiselskabet har bekræftet overdækningssummen, så han man ikke kunne blive enige, og herefter har kommunen så valgt at klage til Energistyrelsen.

Andre kommuner har haft lignende konflikter med E.ON, og de har også klaget, og en række af disse sager vil blive afgjort ved Energiklagenævnet til september.

Allerød Kommune håber dog ifølge Flemming Kjølstad Larsen på en hurtigere afklaring, fordi sagen ifølge dem er meget klar:

"Den her sag er sort-hvid. Man kan selvfølgelig aldrig vide, men E.ON. har selv vedstået sig gælden, og det har vi på skrift, så jeg føler mig ganske overbevist om, at vi får pengene. Det er nærmere et spørgsmål om, at E.ON. forsøger at trække sagen i langdrag."

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs