E.ON betaler 26 mio. for falsk markedsføring

Det tyske energiselskab E.ON har fået en bøde på 3 mio. pund, godt 26 mio. kr., for brud på markedsføringsloven.
Konkret består E.ON's fejltrin i, at energieffektive pærer, som skulle have været givet væk gratis i Storbritannien under et regeringsprogram ved navn Cert, blev fundet som salgsvarer i butikker i Irland.
Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch
Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her
Selve bøden udgør en halv million pund af den samlede regning, godt 4,3 mio. kr., mens de resterende 22 mio. kr. skal betales til 18.500 husholdninger, der ikke kan eller er i fare for ikke at have råd til at betale deres varmeregninger i den kommende vinter.
E.ON er verdens største privatejede energiselskab med knap 80.000 ansatte og godt 35 mio. kunder. Tony Cocker, topchef i selskabets britiske afdeling beklager.
"Vi er kede af, at de her fejl blev begået i 2010 og Ofgem (de britiske myndigheder, red.) har modtaget en forsikring fra bestyrelsen om, at de nødvendige ændringer er blevet gennemført. Vores kontroller skulle have været stærkere og vores processer mere robuste," siger Tony Cocker i en meddelelse.
Historisk millionbøde til energiselskab
Kunne have været større
Den britiske myndighed Ofgem, der regulerer og uddeler bøder på området siger, at han bøden kunne have været meget højere, hvis ikke E.ON havde været så samarbejdsvillige som virksomheden har været.
"Den her aftale betyder, at 2,5 mio. pund (ca. 22 mio. kr.) vil gå til nogen af E.ON's mest sårbare kunder. Aftalen reflekterer E.ON's fulde vilje til samarbejde med Ofgems efterforskning, ligesom energiselskabet har vist vilje til at kompensere for manglende evne til at leve op til Cert-programmet," siger senior partner Sarah Harrison fra Ofgem i en meddelelse.
Læs mere om fejltrinnet fra E.ON i meddelelsen fra Ofgem her
Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch
Relaterede artikler:
Millioner til Vestas-chefer
For abonnenter
Lektor: Millionbøde til NRGi overrasker ikke
For abonnenter