Fjernvarme Fyn vinder slagsmål om naturgas

Energiklagenævnet slår fast, at Fjernvarme Fyn har ret til at tilbyde fjernvarme i områder, der ellers udlagt til naturgas.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten
AF THOMAS BO CHRISTENSEN

Et slagsmål mellem Fjernvarme Fyn og Naturgas Fyn er slut.

Naturgas Fyn havde klaget til Energiklagenævnet over, at Fjernvarme Fyn ville koble 85 husstande i Holmstrup til fjernvarmenettet, selvom området var udlagt til naturgas - men nævnet slår nu fast, at det var i orden, skriver Dansk Fjernvarme.

Nævnet har nemlig afvist klagen fra naturgasselskabet på alle punkter, og ifølge Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, bør det få betydning for kommende sager af lignende karakter:

”Denne afgørelse bør føre til, at striben af indsigelser og klager fra Naturgassen mod fjernvarmeprojekter stilner af. Den er fuldstændig klar. Klagen i denne sag har altså været uberettiget og ført til, at forbrugerne ikke har kunnet få billigere og grønnere opvarmning før nu. Det er utroligt ærgerligt for forbrugerne, men også for samfundet og miljøet,” udtaler han på Dansk Fjernvarmes hjemmeside.

Naturgas Fyns klager gik bl.a. på den måde, som Fjernvarme Fyn opgør varmebehovet på og over beregninger for samfundsøkonomien. Samtidig anklagede Naturgas Fyn kommunerne for ukritisk at bruge fjernvarmeselskabernes beregninger.

Fjernvarme Fyn er et kommunalt ejet selskab, mens Naturgas Fyn er et aktieselskab, der har Odense Kommune som den største aktionær.

29.000-kroners forskel på at opvarme huset

Her er den billigste og dyreste fjernvarme

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter