EnergiWatch

SE opsluger Ærø Elforsyning

Fusion: Det sydjyske energiselskab SE overtager det lokale elselskab Ærø Elforsyning i en fusion. Dermed forfølger SE en målrettet konsolideringsambition.

Foto: Colourbox

Ærø Elforsyning og det Syd- og Sønderjyske energiselskab SE vil slå sig sammen. Det meddeler selskaberne i en pressemeddelelse fredag morgen. 

"Det vil være en stor glæde for mig at byde Ærø Elforsyning velkommen i SE-familien. I SE ser vi gerne, at flere elselskaber sætter kræfterne sammen for at sikre kunderne og lokalsamfundene bedre muligheder, og jeg er overbevist om, at det også kan blive tilfældet her. Når Ærø Elforsyning peger på SE som fusionspartner, så gør det mig rigtig stolt og glad, for sammen kan vi gøre en endnu større forskel - og i bund og grund, er det vel derfor vi er her, siger Jens Bahne Jørgensen, bestyrelsesformand for SE.

Konsolideringsbøgle

SE har ved flere lejligheder luftet tanken om, at man ønsker at gå forrest i en konsolideringsbøgle, og selskabet er de senere år vokset mærkbart.

Ikke kun på energiområdet, men særligt også på fiberområdet, hvor SE for nyligt overtog kabeltv-leverandøren Stofa.

SE oplyser da også i forbindelse med fusionen med Ærø Elforsyning, at man ser frem til at tilbyde Ærø-kunderne fiberbredbånd, billigere elpriser og investeringer i lokalsamfundet på den sydfynske ø.

Duedahl: Gamle operatører har haft det for nemt for længe 

Ærø Elforsyning har forsyningspligten på Ærø, hvor selskabet har 5.367 kunder. Det er en del af fusionsaftalen, at der skal være udrullet fiberbredbånd til hele Ærø inden udgangen af 2017.

"Vi ser SE som en oplagt fusionspartner, fordi vi sammen kan tilbyde vores kunder bedre vilkår og ikke mindst sikre, at der foretages investeringer i Ærø, som der ikke er set i årtier. Sammen med SE kan vi skabe udvikling på Ærø og levere bedre priser samt mere indhold til vores kunder, lyder det fra Per Mortensen, bestyrelsesformand for Ærø Forsyning, der tilføjer, at de senere års stigende krav til elselskaberne og den øgede kompleksitet har gjort det svært at fortsætte som et lille elselskab.

SE luger ud i Stofas bestyrelse

Repræsentantskaberne i henholdsvis i Ærø Elforsyning og SE skal stemme om fusionen den 4. juni og den 25. juni til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs