Se de ti største aftagere af dansk energiteknologi

Selvom Tyskland er Danmarks med afstand største handelspartner, er det ikke her hovedparten af eksporten af energiteknologi havner. Det viser en ny opgørelse.
Foto: SSE
Foto: SSE

Briterne er vilde med dansk energiteknologi, og de har skruet op for begejstringen i løbet af krisen.

Det viser en opgørelse af Danmarks største eksportmarkeder på området fra DI, Erhvervs- og Vækstministeriet og Energistyrelsen, der har nærstuderet tal fra Eurostat.

Opgørelsen placerer briterne på toppen af listen over eksportmarkeder på energiteknologi. Mere end 15 pct. af det samlede danske salg af energiteknologi til udlandet på godt 61 mia. kr. havner hos David Cameron & Co., der siden 2011 har været den største aftager af dansk energiteknologi.

Den placering overtog briterne fra Tyskland, som til og med 2010 var det største eksportmarked for danske virksomheder i branchen. Sidste år blev knap 13 pct. af eksporten sendt sydpå, mens svenskerne med indkøb for godt 6 mia. kr. i 2012 stod for 10 pct. eksporten af energiteknologi fra Danmark.

Det er samtidig værd at bemærke, at den grønne andel af energiteknologi afskibet til England udgør hele 82 pct. af den samlede eksport til øerne, mens 49 pct. af eksporten til Tyskland til sammenligning er grøn.

På fjerdepladsen ligger verdens største økonomi med en eksportandel på 9,9 pct., mens de oliepolstrede nordmænd havner på femtepladsen med en import af danske varer på 3,5 mia. kr.

Nede på sjettepladsen ligger de fremadstormende kinesere med en eksportandel på 2,2 pct.

De sidste fire pladser er besat af Frankrig, Australien, Italien og Spanien som hver især aftager mellem 1,9 og 1,5 pct. af den danske eksport af energiteknologi.

De ti største markeder aftager 68,7 pct. af den samlede eksport.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter