Investeringsbank ser risiko for yderligere Ørsted-nedskrivninger

Aktien er tirsdag trukket ned med 7,9 pct. til 397,30 kr.
Ørsted meddelte tirsdag i sidste uge om risikoen for nedskrivninger på op mod 16 mia. kr. som følge af flere udfordringer. | Foto: Thomas Traasdahl
Ørsted meddelte tirsdag i sidste uge om risikoen for nedskrivninger på op mod 16 mia. kr. som følge af flere udfordringer. | Foto: Thomas Traasdahl
AF MARKETWIRE

Ørsted boltrer sig tirsdag i dårligt nyt i kølvandet af sidste uges varsel om milliardnedskrivninger af havvindprojekter i USA.

Senest på banen er den amerikanske investeringsbank JP Morgan, der efter et besøg hos den danske energikoncern ser en risiko for yderligere nedskrivninger.

”Vi gik fra dette ”roadshow” med følelsen af, at håbet om støtte fra lovgiverne, om end stadig til stede, er blevet betydeligt reduceret og en fortsat usikkerhed omkring risikoen for yderligere nedskrivninger for forsyningskædedelen,” skriver JP Morgans analytikere Vincent Ayral og Marie-Ange Riggio i et notat ifølge Bloomberg News.

”Det faktum, at Ørsteds første bølge af offshore-vindprojekter i USA i et negativt scenarie stadig potentielt er i fare for yderligere nedskrivninger betyder, at stemningen i markedet kan være noget tid om at vende,” påpeges det.

Ørsted meddelte tirsdag i sidste uge om risikoen for nedskrivninger på op mod 16 mia. kr. som følge af stigende omkostninger til at opføre projekter, forsinkelser i forsyningskæden, stigende finansieringsomkostninger og sværere end ventede forhandlinger med de amerikanske myndigheder om skatterabatter til flere af Ørsteds havvindprojekter.

I første omgang har det medført en nedskrivning af udviklingsporteføljen i USA med 5 mia. kr., men Ørsted ser en risiko for, at nedskrivningerne kan stige til 16 mia. kr.

Sammen med en sænkning af udsigterne for Ørsteds kreditværdighed hos Moody’s samt to betydeligt sænkede kursmål trækker det tirsdag aktien ned med 7,9 pct. til 397,30 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også