Elkunder anklager Ørsted for at trække søgsmål i langdrag

Det danske energiselskab beskyldes for at forhale milliardslagsmål om energipriser, der nu kører på sekstende år. 
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Efter mere end 15 års retsopgør er en sag, hvor elkunder kræver erstatning fra Ørsted for det, de mener var overpriser på elmarkedet i Vestdanmark, endnu ikke afsluttet. Og den sagsøgende part mener, at energiselskabet forhaler sagen. 

Det skriver Børsen.

Sagsøgerne bakkes op af Lektor i konkurrenceret ved Københavns Universitet Christian Bergqvist.

“Udefra set ligner det unægteligt en bevidst strategi om at forhale sagen, som vi kender fra amerikanske sager, når en stærk og rig part står over for en svag,” siger Christian Bergqvist til Børsen. 

Han understreger dog, at sagens er så udsædvanlig, at den også kræver særligt fokus på procesuelle manøvrer. 

Sagsanlægget har stået på siden 2007 med en del udfordringer undervejs. Den omhandler, at i alt godt 1000 virksomheder hævder, at de har betalt for meget. Det samlede krav er over fire milliarder kroner.

Sagen er anlagt mod Ørsted Bioenergy & Thermal Power af Energi Danmark. Den kunne have været afsluttet i 2020, hvor Ørsted blev frifundet af Sø- og Handelsretten. Begrundelsen var, at afgørelsen i en anden sag mellem Konkurrencerådet og Ørsted havde virkning for el-kundernes krav, priserne derfor havde været lovlige.

Men Energi Danmark valgte at anke til Vestre Landsret, som i september 2021 besluttede at ophæve handelsrettens frifindende dom.

Derfor skal Sø- og Handelsretten nu igen vurdere det store krav.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også