Hofor og Ørsted meldt til forbrugerombudsmanden for greenwashing

Det er forkert at markedsføre biomasse som bæredygtigt, lyder kritikken fra Rådet for Grøn Omstilling. 
Foto: Hofor/PR
Foto: Hofor/PR

Hofor er sammen med energiselskabet Ørsted er meldt til forbrugerombudsmanden af Rådet for Grøn Omstilling, som mener, at der er tale som ’greenwashing’, når selskaberne markedsfører biomasse som bæredygtigt. 

Det skriver Danwatch

”Vi har løbende været i dialog med en række af selskaberne for at få dem til at udfase afbrænding af skovbaseret biomasse og i stedet alene fokusere på grønne energikilder som vindmøller, solenergi og varmepumper. Det er desværre ikke lykkedes. Nogle vil som Hofor endda brænde endnu mere biomasse af, og det er absolut ikke bæredygtigt,” siger Kåre Press Kristensen, seniorrådgiver i Rådet for Grøn Omstilling, til mediet. 

Både Hofor og Ørsted henviser til deres brancheorganisation, Green Power Denmark, som påpeger, at selskaberne lever op til europæiske og danske love, der forpligter selskaberne til kun at købe certificeret biomasse.

Det får dog kritik fra flere sider, hvor blandt andet professor i klima- og miljøpåvirkning Jannick Schmidt og Forbrugerrådet Tænk mener, at selskabernes metode for beregninger af klima- og miljøpåvirkningen af deres biomasse skjuler dens mest alvorlige klimapåvirkninger.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også