EnergiWatch

Ørsteds finansdirektør fratræder

Marianne Wiinholt bliver i rollen som finansdirektør frem til udgangen af juni 2022, hvorefter hun har takket ja til en stilling udenfor energisektoren.

Foto: Ørsted

Ørsteds finansdirektør gennem de seneste otte år, Marianne Wiinholt, har valgt at fratræde sin stilling til fordel for et job uden for energisektoren. Hun vil fortsætte i rollen indtil senest 30. juni 2022.

Det meddeler Ørsted torsdag formiddag.

"Jeg har konkluderet, at det nu er det rette tidspunkt for mig at træde tilbage som CFO for Ørsted. Jeg vil gerne takke bestyrelsen, Mads og mine kolleger i Ørsted’s koncernledelse samt hele Ørsted’s organisation for et exceptionelt godt samarbejde om at skabe de markante resultater, vi har opnået sammen," udtaler Marianne Wiinholt i en pressemeddelelse.

Ørsteds bestyrelse har nu indledt en proces med henblik på at identificere en afløser.

"Marianne vil i den grad blive savnet, men hun efterlader et Ørsted i topform til den rejse, vi har foran os, og med en meget stærk organisation inden for finans og it. Det giver os et stærkt felt af interne potentielle kandidater til stillingen som CFO. Jeg ønsker Marianne alt det bedste fremover," siger den administrerende direktør Mads Nipper.

Ørsted dropper prisvindende regnskab 

Marianne Wiinholt indstilles til bestyrelsespost 

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs