EnergiWatch

Ørsteds havmøller mærker intet godt ved tårnhøje elpriser

Statsstøtte og risikoafdækning afholder milliarderne fra de rekordhøje elpriser fra at rulle ind hos Ørsted, der til gengæld tjener hundredevis af millioner på sine gaskontrakter med Gazprom, mens økonomidirektøren med tungt hjerte ser kulkronerne rulle ind.

Esbjerg er havvindens historiske hovedstad, men lige nu er det snarere byens kulkraftværk, Ørsted tjener penge på. | Foto: PR / Din Forsyning

I udgangspunktet burde det være den klassiske fortælling om gynger og karruseller for Ørsted. På den ene side har det blæst langt mindre end normalt i efteråret, men på den anden side har det været en medvirkende faktor til, at elprisen er mangedoblet. Mens det første i sagens natur ikke er så godt, hvis man slår sig op på at opføre og sælge vindstrøm, er det andet omvendt rigtigt fint.

Det er imidlertid ikke helt tilfældet. For mens fraværet af vind slår direkte igennem på Ørsteds produktion, der i 3. kvartal var 28 pct. lavere end samme periode sidste år, så går energiselskabet glip af suset fra en sjov tur i karrusellen. For første gang er det primære driftsresultat i havvindforretningen negativt med et underskud på 121 mio. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs