EnergiWatch

Skærmydsler mellem USA og Kina koster Ørsted forsinkelse

Solprojekterne Old 300 og Helena Energy Center bliver forsinket. Årsagen er bl.a. anklager om kinesisk tvangsarbejde.

Marianne Wiinholt, finansdirektør hos Ørsted. | Foto: Ørsted

De tiltagende spændinger mellem USA og Kina om blandt spørgsmål om told samt anklager om tvangsarbejde mod kinesiske solcelleleverandører kan koste et par måneders forsinkelse på levering af solpaneler.

Det meddeler Ørsted i sit regnskab for tredje kvartal onsdag morgen.

Det drejer sig om projekterne Old 300 og Helena Energy Center på henholdsvis 430 MW og 250 MW.

"Her forventer vi et par måneders forsinkelser. Det er et sammenfald mellem logistiske problemer, toldkonflikter mellem USA og Kina og anklagerne om tvangsarbejde, som man er ved at undersøge. Selvom vi ikke får leverancer fra nogen, der er udsat for tvangsarbejde, så påvirker det alligevel forsyningskæderne på solceller," siger Marianne Wiinholt, finansdirektør hos Ørsted, til MarketWire.

Præcist hvor længe, forsinkelserne varer, er svært at spå om, da det afhænger af, hvornår solcellerne frigives, men et par måneder er fortsat bedste bud, fortæller finansdirektøren videre.

Anklagerne om brug af tvangsarbejde hos en række kinesiske leverandører af stoffet Polysilicon, som bliver brugt til at lave solceller, blev rejst tilbage i maj.

Det fik i juni USA til at stoppe importen fra Kina.

Ørsted indgår elkøbsaftale med Microsoft

Wind Estate solgt til milliardfond 

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs