EnergiWatch

Nordkraft lægger bud ind på nordnorsk elselskab

Nordkraft ser fordele i at styrke sin position i Nordnorge og har besluttet at lægge bud ind på elselskabet Vesterålskraft.

Foto: Michael Ulrikesen

Igennem sin drift af vindparken Ånstadblåheia, der ejes af Fortum, er Nordkraft allerede til stede på Sortland i det nordligste Norge. Nu har elselskabet så besluttet at byde på selskabet Vesterålskraft, der er opererer i samme område.

Flere selskaber har i forvejen lagt bud ind på Vesterålskraft, der ejes af kommunerne Bø, Sortland og Øksnes. Men før sommeren valgte ejerne at udsætte beslutningen om salg.

Nordkraft, der har udviklet, produceret og distribueret vedvarende energi siden 1910, ser muligheder i at blive en stærkere aktør i regionens grønne omstilling og forretningsudvikling. Et eventuelt opkøb vil give muligheder for at udbygge specialkompetencer, innovation og teknologiudvikling, skriver selskabet i en meddelelse.

"En større koncern vil give muligheder for synergier og derigennem forbedret udbytteevne. Vi vil også være strategisk positioneret for videre strukturdiskussioner i regionen og Nordnorge, samtidig med at regionen bindes endnu tættere sammen. Ikke mindst vil det skabe et robust selskab, som kan møde fremtidige krav, både fra myndigheder og kunder," siger Eirik Frantzen, adm. direktør i Nordkraft.

Et opkøb vil også give medarbejderne i begge selskaber et større fagmiljø, vurderer Nordkraft.

"Decentralisering vil stadig være gældende i et større selskab, og arbejdspladserne vil bestå. For os er det vigtigt at beholde kompetencen, hvor den skal bruges, lokalkendskab er grundlæggende for god drift," siger Eirik Frantzen.

Nordkraft besluttede i oktober, efter flere års overvejelser, at fusionere med elselskabet Hålogaland.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs