EnergiWatch

Shell og Nordkraft starter norsk brintsamarbejde

Shell og Nordkraft indgår et partnerskab om at bygge et produktionsanlæg, der kan levere flydende brint til færger og vil skabe grundlaget for en brintklynge med nye grønne arbejdspladser i det nordlige Norge.

Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems

Norges statslige instans for vejadministration, Statens Vegvesen, har annonceret åbning for bud på brint til Norges længste færgeforbindelse over Vestfjorden. Og det bud vil Shell og Nordkraft nu vinde sammen.

Den norske regerings brintinvestering og udbuddet i Bodø-Moskenes har som formål at omstille til emissionsfri transport og ny værdiskabelse. Det er her intentionen fra Shell og Nordkraft, at man i samarbejde vil skabe verdens første integrerede værdikæde for flydende brint. Det skal ifølge de to selskaber ske ved brug af eksisterende teknologi for at skabe et brintknudepunkt i det nordlige Norge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs