"Vi taler om et selskab, der endnu ikke tjener penge, om et selskab med en relativ beskeden omsætning, men som har en fantastisk mulighed"

Nordic Alpha Partners kunne vælge flere veje, da fonden i 2019 skulle tage næste store skridt med Green Hydrogen Systems. Skulle de hente udenlandsk kapital, foretage en exit eller børsnotere brintvirksomheden og i givet fald på hvilken børs? Læs om overvejelserne, der førte til noteringen på fondsbørsen i København.

Foto: Nordic Alpha Partners / PR

Partnerne i Nordic Alpha Partners stod over for et afgørende valg i efteråret 2019, da de var parat til næste strategiske skridt for det netop børsnoterede danske brintselskab Green Hydrogen Systems, GHS. En proces, der udover at være særdeles udfordrende inden for en kort tidshorisont krævede en massiv kapitalindsprøjtning enten via hovedmarkedet på børsen eller et muligt salg til en formentlig udenlandsk køber.

"I løbet af efteråret 2019 kunne vi se, at der ville komme et betydeligt kapitalbehov, der rakte langt ud over, hvad vi kunne håndtere. Samtidig var der en betydelig udenlandsk interesse allerede inden for det første halvår, efter vi havde investeret i selskabet. Derfor stod vi ved en skillevej," siger de to partnere Troels Øberg og Jakob Fuhr Hansen, der har drevet Nordic Alpha Partners investering i det, der er blevet kaldt en grøn brintkomet, hvis potentiale inden for produktion af grøn brint, der kan bruges til brændstof, er blevet sammenlignet med Vestas:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement