EnergiWatch

Forbrugere vildledes af introtilbud fra elselskaber

Flere elselskaber bryder loven i forbindelse med introtilbud, når de undlader at informere om, hvad prisen stiger til senere.

Foto: Thomas Borberg

På prisportalen Elpris.dk kan det være nemt at danne sig overblik over, hvor man kan få den billigste strømpris. Men overblikket forsvinder, da f.eks. introtilbud bliver vist som de billigste, og ofte kan forbrugeren ikke se, hvad prisen stiger til, når tilbuddet udløber.

Det skriver Politiken.

En af udfordringerne med Elpris.dk, som Forsyningstilsynet står bag, er ifølge avisen, at man kun kan sammenligne prisen for seks måneders elforbrug, men hvis man sammenligner over en længere periode, vil andre tilbud være billigere. Direktøren for Forsyningstilsynet, Carsten Smidt, erkender bekymringen og fortæller, at det vil blive om. Han henviser samtidig til, at den seks måneders-periode er valgt, da det er den maksimale bindingsperiode.

Men elselskaberne bryder faktisk loven, når de ikke oplyser om den fremtidige pris efter introtilbuddet, fortæller chefkonsulent ved Forbrugerombudsmanden Eva Vindsebæk Sjøgren.

"Ændrer prisen sig efter en introperiode, skal forbrugeren oplyses tydeligt om den nye pris. Det er ikke nok, at prisen kan findes frem på en underside eller i handelsbetingelserne," siger hun.

Klager over elselskaber er steget massivt

Elselskabet GNP Energy politianmeldes for spam og vildledende markedsføring 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs