EnergiWatch

Fauna Energi får forbud mod at lyve om Velkommen

Det tidligere Norström er i Sø- og Handelsretten blevet tildelt forbud mod at lyve om konkurrent for at skaffe sig flere kunder.

Foto: Thomas Borberg

En afgørelse fra Sø- og Handelsretten har givet Fauna Energi et forbud mod at lyve over for potentielle kunder om, at Velkommen skulle være gået konkurs, er konkurstruet eller er fusioneret med et andet selskab. Det skriver Børsen.

På baggrund af vidneudsagn og udskrifter af telefonsamtaler har retten fundet det sandsynliggjort, at Fauna Energi flere gange har brudt reglerne om god markedsføringsskik og har forsøgt at få kunder til at skifte selskab ved at lyve om Velkommen.

Dertil mente retten ikke, at det kunne bevises, at Fauna Energi har taget de nødvendige forholdsregler for at forhindre, at samarbejdspartneren, telemarketingselskabet Salesgroup, fortsat bryder reglerne.

"Jeg synes, det er vigtigt, at alle husker på, at kendelsen ikke er dokumentation for, at Fauna Energi har snydt eller løjet om en konkurrent. Det er alene en tilkendegivelse af, at det, efter rettens opfattelse, ikke kan afvises, at det forholder sig sådan," skriver Fauna Energis adm. direktør, Martin Storm Rasmussen, til Børsen.

Selskabet vil nu overveje, om sagen skal for landsretten.

Hvis Fauna Energi ikke umiddelbart ringer en klokke, så er det fordi selskabet tidligere gik under navnet Norström.

Norström er tidligere blevet anklaget for blandt andet at bryde markedsføringsloven ved at ringe til folk på den såkaldte Robinson-liste, mens forbrugerne også bliver vildledt, da de f.eks. får oplyst, at deres nuværende elselskab er gået konkurs eller er blevet opkøbt.

Forbrugerombudsmanden politianmelder energiselskab igen

Norlys politianmelder konkurrent for bedrageri og vildledning

Ewii: Bestyrelser bør stå til ansvar for ulovlige salgsmetoder

Forsyningstilsynet afviser elselskab med "landets billigste priser" 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs