EnergiWatch

Fortum skifter ud i Unipers ledelse

Tyske Uniper har udnævnt Klaus-Dieter Maubach til administrerende direktør og Tiina Tuomela som finansdirektør.

Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS / X03860

22 måneder som henholdsvis adm. direktør og finansdirektør blev det til for Andreas Schierenbeck og Sascha Bibert, der begge er trådt tilbage med øjeblikkelig virkning efter mindre end to år i deres respektive stillinger.

De erstattes nu med ny adm. direktør, Klaus-Dieter Maubach og ny finansdirektør Tiina Tuomela.

Finske Fortum overtog i starten af 2020 Uniper, og som en del af Fortum-koncernens strategiopdatering i december 2020 lød det fra de to, at de sigter mod betydelige samarbejdsfordele inden for områder som nordisk vandkraft og fysisk optimering, sol- og vindudvikling i Europa samt brint.

Fortum oplyser i en pressemeddelelse, at den videre strategi kræver anden ledelse i Uniper med stærkt fokus på fælles værdiskabelse og mere integreret strategiudførelse.

Derfor har Unipers bestyrelse, Uniper-administrerende direktør Andreas Schierenbeck og finansdirektør Sascha Bibert i fællesskab konkluderet, at begge ledende medarbejdere træder tilbage fra deres stillinger med øjeblikkelig virkning.

"Andreas Schierenbeck og Sascha Bibert har med succes styret Uniper gennem et udfordrende miljø de sidste 22 måneder, og under deres forvaltning har Uniper opnået solide økonomiske resultater. Jeg vil gerne takke Andreas især for hans bidrag under strategipolitikken i det forløbne år og Sascha for hans indsats i den finansielle konsolidering af Uniper i Fortum Group," siger Fortums adm. direktør, Markus Rauramo.

Klaus-Dieter Maubach har tidligere fungeret som Uniper's bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem i Fortum.

Tiina Tuomela har lang erfaring fra forskellige seniorfinansierings- og forretningsledelsesroller, og har ledet Fortums Generation-division siden 2016 og fungeret i Fortums ledelse siden 2014. Siden 2020 har hun været medlem af Uniper-tilsynsrådet, hvorfra hun træder tilbage straks efter Uniper-generalforsamlingen i maj.

Uniper løfter Fortum til nye højder

Uniper leverer "outstanding" regnskab

Fortum frygter diskriminerende EU-taksonomi

Fortum vil være klimaneutral med ny strategi

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs