EnergiWatch

Hofor venter milliardregning og millionfangst med CCS-anlæg

Hovedstadens Forsyningsselskab kan tidligst have et CO2 fangst-anlæg klar fem år efter, der bliver trykket på startknappen. Investeringen vil være meget stor, men det vil reduktionspotentialet også, fortæller Charlotte Søndergren, der er planchef hos Hofor.

Hofor har udover planerne for CO2-fangst undersøgt mulighederne for at etablere en Power-to-X-løsning. Det ville imidlertid kræve en del mere fysisk plads og flere partnere, lyder det fra forsyningsselskabet. | Foto: PR / Hofor

Hofor vil blive den klart største CO2-fanger i det nye konsortium af energi- og forsyningsselskaber, som i sidste uge fremlagde deres vision om at reducere 3 mio. ton CO2 om året med fangstteknologi i fremtiden. 

Skal ambitionen realiseres, ser forsyningsselskabet ind i at investere et sted mellem tre og fire mia. kr. i et CO2-fangst anlæg på Amagerværkets biomassefyrede Blok 4, der kan indfange 1 mio. ton CO2 om året. Et tal, som skal sammenholdes med det politiske 70 pct.-mål om at reducere med i alt 20 mio. ton frem mod 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs