EnergiWatch

Hofor venter milliardregning og millionfangst med CCS-anlæg

Hovedstadens Forsyningsselskab kan tidligst have et CO2 fangst-anlæg klar fem år efter, der bliver trykket på startknappen. Investeringen vil være meget stor, men det vil reduktionspotentialet også, fortæller Charlotte Søndergren, der er planchef hos Hofor.

Hofor har udover planerne for CO2-fangst undersøgt mulighederne for at etablere en Power-to-X-løsning. Det ville imidlertid kræve en del mere fysisk plads og flere partnere, lyder det fra forsyningsselskabet. | Foto: PR / Hofor

Hofor vil blive den klart største CO2-fanger i det nye konsortium af energi- og forsyningsselskaber, som i sidste uge fremlagde deres vision om at reducere 3 mio. ton CO2 om året med fangstteknologi i fremtiden. 

Skal ambitionen realiseres, ser forsyningsselskabet ind i at investere et sted mellem tre og fire mia. kr. i et CO2-fangst anlæg på Amagerværkets biomassefyrede Blok 4, der kan indfange 1 mio. ton CO2 om året. Et tal, som skal sammenholdes med det politiske 70 pct.-mål om at reducere med i alt 20 mio. ton frem mod 2030.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs